Народна странка

Јовановић: Весић оштетио Град Београд за 70 милиона евра

Јовановић: Весић оштетио Град Београд за 70 милиона евра

Господин Горан Весић, стварни градоначелник Београда, изјављује да је нелегалном градњом Београд оштећен за 70 милиона евра.

Господине Весићу, Ви сте непоступањем по закону оштетили Београд за 70 милиона евра!

Према закону о озакоњењу објеката из 2015. године, руководство града је било дужно да подноси кривичне пријаве против дивље градње и да моментално руши такве објекте.

Понављам питање господину Весићу - колико је кривичних пријава Град Београд поднео и колико је објеката у надлежности града, површине веће од 800 квадратних метара, срушено од 2015. године?

Београђанима је доста изговора и обећања, очекују неки бољитак и конкретне резултате за већ четири и по године власти СНС-а у престоници.

Позивам садашњег стварног градоначелника Горана Весића да престане да тражи изговоре у раду бившег градоначелника Драгана Ђиласа, који је 2012. године оцењивао као „ефикасан, правичан, успешан и у интересу народа“.

Весић би прво требало да објасни како је могуће да за протекле четири и по године Београду није оставио ниједну капиталну инвестицију, већ само разлупану Славију, отет Савски амфитеатар и грађевинску мафију која хара градом.

Весић би потом требало да објасни и како је пре њега Београд имао праву железничку и аутобуску станицу, а сада их нема.

 

Никола Јовановић

заменик шефа одборничке групе "Савез за Србију" у Скупштини Београда и потпредседник Народне странке