Народна странка

Јовановић: Стефановић да у Скупштини Београда одговара на питања одборника о погоршаној безбедности

Јовановић: Стефановић да у Скупштини Београда одговара на питања одборника о погоршаној безбедности

Одборничка група „Савез за Србију“ у Скупштини Београда изражава изузетну забринутост због драматичног погоршања јавне безбедности у Београду и дели утисак свих Београђана да улице главног града контролишу криминалци и организоване групе хулигана, које се некад погрешно називају „навијачи“.

Недавни упад и иживљавање маскираних батинаша у једном београдском ноћном клубу потврђује да хулигани не само да немају страх од полиције, већ вероватно мисле да имају прећутну подршку једног њеног дела за рекетирање и разрачунавање са „неподобнима“. Али то је само један аспект проблема.

У српској престоници се само у овој години десило 15 мафијашких убистава, од којих ниједно до сада није расветљено. На дан када је убијен адвокат Драгослав Огњановић, министар унутрашњих послоова и шеф београдског одбора СНС Небојша Стефановић тврдио је да је безбедност у престоници загарантована и да нема опасности од наручених убистава.

Министар Стефановић тврди и да је безбедност у зони школа на највишем нивоу, а сви знамо драматичне размере вршњачког насиља и диловања дроге у школским двориштима.

Стефановић нам дугује и одговоре на питања зашто је склоњен претходни начелник Полицијске управе Београд, зашто је та управа у в.д. стању и да ли ће консултовати Скупштину Београда града приликом именовања новог начелника.

Зато одборничка група „Савез за Србију“ тражи од министра полиције да у Скупштини Београда поднесе извештај о стању безбедности у престоници. Од градоначелника Зорана Радојичића захтевамо да под хитно тражи састанак са челницима МУП-а, на којем би се разматрале заједничке мере за унапређење безбедности у Београду.

Уколико се власт оглуши о наше захтеве, биће јасно да она не само да не жели да решава овај горући проблем, већ да представља његов саставни део.

 

Никола Јовановић,
потпредседник Народне странке и заменик шефа одборничке групе "Савез за Србију" у Скупштини Београда