Народна странка

Јовановић: Власт проћердала пола милијарде евра од еколошких такси

Јовановић: Власт проћердала пола милијарде евра од еколошких такси

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је данас да је власт од 2012. године „проћердала пола милијарде евра“ од еколошких такси, а одговорност за загађеност ваздуха покушала да пребаци на најсиромашније грађане.  

„Одговорност за катастрофално стање лежи на највећим загађивачима сумпор-диоксидом, као што су термоелектране, али и на Влади Србије која је страћила пола милијарде евра од еколошких такси, а да није урадила ништа“, рекао је Јовановић у Новом Саду на протесту Савеза за Србију.

Јовановић је истакао да је председник Србије Александар Вучић погрешио када је јутрос предложио мале хидроелектране као решење за загађену животну средину.

„Управо од подстицаја који се дају за мале хидроелектране, као и од еколошких такси, могу се уградити сви потребни филтери на термоелектране и донети мере за већу енергетску ефикасност“, објаснио је Јовановић.

Проблем повећане концентрације најопаснијих честица ПМ 2,5 постоји и у Новом Саду и мало ко је у Србији од тога поштеђен, додао је Јовановић.