Народна странка

Јовановић: Зорана Михајловић да одмах поднесе оставку због нишког аеродрома

Јовановић: Зорана Михајловић да одмах поднесе оставку због нишког аеродрома

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић позвао је министарку саобраћаја и инфраструктуре Зорану Михајловић да моментално поднесе оставку јер је изнела нетачне податке о неопходним улагањима у нишки аеродром „Константин Велики“ и јер тврди да преузимање тог аеродрома нема везе са концесијом београдског аеродрома „Никола Тесла“.

„Председник Србије Александар Вучић и помоћник Зоране Михајловић су, међутим, потврдили да је део београдске концесије спутавање развоја ’Константина Великог“ и аеродрома ’Морава’ и ’Поникве’“, навео је Јовановић у писаној изјави.

Јовановић је додао и да је струка демантовала бројеве које је изнела Зорана Михајловић о неопходним инвестицијама у аеродром.

„Најчасније би било да Зорана Михајловић моментално поднесе оставку“, навео је Јовановић.

Јовановић је истакао да ће локални одбор Народне странке у Нишу учествовати на сутрашњем протесту „Не дамо нишки аеродром“.

„Народна странка безрезервно подржава протест Нишлија, који се с правом боре да ’Константин Велики’ остане у њиховом власништву. Бесмислено је Нишу одузимати аеродром, који управо као локално јавно предузеће бележи рекордан раст и пословни успех“, навео је Јовановић.

Јовановић је додао да је лицемено да се они, који су предали београдски одбор страном концесионару, сада представљају као Богом дани да управљају нишким аеродромом.
„Ипак, најтужнија чињеница је то што републичка влада жели да преузме нишки аеродром не да би га развијала, него да би успоравала његов развој“, навео је Јовановић.