Народна странка

Јовановић: Парализа Београда за 27 милиона евра

Јовановић: Парализа Београда за 27 милиона евра

Одборничка група Савез за Србију у Скупштини Београда саопштила је данас да реконструкцијом улица Краљице Марије, 27. марта, Џорџа Вашингтона и Цара Душана, неће бити решен ниједан функционалан проблем ове саобраћајне везе од Рузвелтове до Калемегдана.

„Није планирано унапређење саобраћајног профила, нису планиране бициклистичке стазе, неће бити проширени тротоари, а проблем паркирања не само да неће бити решен, већ ће приступ паркинг местима и даље бити преласком преко шина“, навео је потпредседник Народне странке и шеф те одборничке групе Никола Јовановић.

Одборница у Скупштини Београда и чланица Народне странке Марина Липовац Танасковић навела је да то практично значи да са аспекта безбедности саобраћаја и унапређења саобраћајних токова ова реконструкција нема никакав ефекат и представља „бацање времена и средстава за нешто што ће градским властима само бити лепо, али не и грађанима функционално“.

Јовановић је истакао да је најгоре то што је основни уговор за реконструцију непуна три километра улица потписан на 20 милиона евра (2,36 милијарди динара) без ПДВ-а, али ће ти радови коштати грађане Београда и до 27 милиона евра, колико је одвојено у градском буџету.

„То ово реконструкцију чини најскупљом у Европи по километру“, навео је Јовановић.

„Одборничка група Савез за Србију позива Државну ревизорску институцију да све ово испита, а редовно ћемо пратити радове и подносити пријаве за све евентуалне малверзације или недостатке“, додао је Јовановић.

Јовановић је навео да ће одборници СЗС пружити подршку и свим грађанима који буду тужили заменика градоначелника Београда Горана Весића за накнаду штете због непотребног паралисања центра града на више тачака у исто време.