Народна странка

Јовановић: СНС отима део обданишта деци у корист приватних инвеститора

Јовановић: СНС отима део обданишта деци у корист приватних инвеститора

Одборничка група „Савез за Србију“ у Скупштини Београда упозорава јавност да градска власт, која није изградила ниједан вртић у Београду, сада почиње да отима и парцеле постојећих обданишта, у корист приватних инвеститора, изјавио је данас шеф те одборничке групе и потпредседник Народне странке Никола Јовановић.

„Изменама Плана детаљне регулације центра Бановог брда, владајућа већина планира да на предстојећој седници скупштине града, заказаној за уторак, отме део дворишта са игралиштем од вртића ’Свети Сава’, како би се градила нова петоспратница - која ту никад није била планирана“, рекао је Јовановић у разговору са грађанима општине Чукарица.

Јовановић је истакао да је петицију против одузимања дворишта обданишту потписало 824 грађана, али да се градска власт оглушила о оправдане захтеве родитеља.

Чланица Народне странке и одборница у Скупштини Београда Марина Липовац Танасковић рекла је да градска власт, осим што одузима деци део дворишта у оквиру вртића, угрожава и безбедност деце, јер планира двосмерну улицу око обданишта.

Јовановић је истакао да је срамно да заменик градоначелника Београда Горан Весић у оваквим случајевима излази у сусрет прохтевима приватних инвеститора и да „спроводи инвеститорски урбанизам на терет наших најмлађих“.

„Захтевам од градског секретара за образовање и дечију заштиту Славка Гака да моментално поднесе оставку, јер не само што је наложио инспекторима да не излазе на верификацију нових приватних вртића, него не уме ни да сачува постојеће државне предшколске станове“, навео је Јовановић.