Народна странка

Јовановић: Продаја ПКБ-а супротна интересу Београђана, тражимо поништавање

Јовановић: Продаја ПКБ-а супротна интересу Београђана, тражимо поништавање

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић рекао је у разговору са грађанима београдског насеља Борча да се Народна странка и Савез за Србију залажу за поништавање тендера за продају ПКБ-а, јер комбинат од стратешког значаја за Београд мора бити или у власништву града или да акције буду подељене грађанима и запосленима у ПКБ-у.

„ПКБ је један од највреднијих гиганата у Београду и читавој Србији и није нормално да оно што смо стварали генерацијама, од исушивања мочваре до стварања услова за интензивну пољопривреду, поклонимо Арапима на тацни“, истакао је Јовановић, kоји је и заменик шефа одборничке групе "Савез за Србију" у Скупштини Београда.

Јовановић је рекао да најава изградње прве линије метроа до 2022. године најбоље показује колико је неодговорна и лажљива власт СНС-а у Београду.

„Синиша Мали је чак у кампањи пред београдске изборе офарбао аутобус и изигравао да се налази у метроу, а под слоганом ’док кажеш метро биће ту’ позивао је грађане да гласају за СНС“, навео је Јовановић.

Јовановић је додао да се, међутим, недавно испоставило да метро није приоритет и да су први кораци у том правцу предвиђени тек за 2027. годину.

„То их није спречило да формирају ново јавно предузеће за превоз путника метроом и да у том предузећу запосле своје кадрове, што представља велику срамоту. Желимо да будућа власт у Београду буде одговорна, да не лаже грађане и да испуни оно што обећа у изборној кампањи“, рекао је Јовановић.