Народна странка

Народна странка: У Неготину украден велики број наших гласова поништавањем листића

Народна странка: У Неготину украден велики број наших гласова поништавањем листића

Народна странка саопштила је данас да је увидом у гласачки материјал са локалних избора у Неготину утврдила да је на 80 одсто неважећих листића заокружена листа те странке, а да су потом на истим листићима различитим оловкама заокружене друге листе, чиме су листићи постали неважећи.

„Реч је о бруталној крађи гласова грађана који су поверење поклонили Народној странци. Очигледно је да су накнадно заокруживане и друге листе како би били поништени гласови за Народну странку“, наводи се у саопштењу Народне странке.

На изборима у Неготину било је чак пет одсто неважећих листића, што је неуобичајено висок проценат, а на појединим бирачким местима било је и више од 100 неважећих листића, додаје се у саопштењу.  

„У селу Душановац су истим рукописима потписиване читаве породице на бирачким списковима. Младић, рођен 2000. године, на једном бирачком месту је оставио отисак прста уместо потписа, као да је неписмен, а похађао је гимназију, па сигурно зна да се потпише“, наводи се у саопштењу.

Представницима Народне странке, који су данас обавили увид у гласачки материјал, није дозвољено да фотографишу уочене неправилности ни да их фотокопирају, нити да их на лицу места забележе на папиру, него им је дозвољено само да погледају материјал.

Општинска изборна комисија у Неготину одбила је све примедбе Народне странке на изборне неправилности.

Народна странка освојила је око 13 одсто гласова на локалним изборима у Неготину, одржаним у недељу, 17. октобра.