Народна странка

Народна странка: Нећемо више трпети бахатост и лажи напредњака!

Народна странка: Нећемо више трпети бахатост и лажи напредњака!

„Пребијање чланова Народне странке само је један у низу излива бахатости и бруталности овог режима, а покушај замене теза којом режим од насилника прави жртве опасан је по цело друштво. То је препознала јавност Србије, која се пробудила и послала јасну поруку да неће дозволити да Србија склизне у фашизам“, поручио је први потпредседник Народне странке Мирослав Алексић на конференцији за новинаре одржане у Врању поводом напада активиста СНС на председника и потпредседника Градског одбора Народне странке Врање, Ђорђа Ристића и одборника Драгана Павловића.

Алексић је истакао да ће Народна странка поднети кривичне пријаве против насилника и указао да је председник општинске управе злоупотребио своју функцију.

„Позивам да се снимак са камере што пре достави надлежним институцијама. На том снимку видеће се истина, где се инцидент догодио и ко је кога физички напао“, рекао је Алексић.

Он је додао да се у Србији под напредњачким режимом неистомишљењици третирају као непријатељи, вређају, клевећу и нападају.

„Ми тврдимо да није добро српску земљу распродавати Арапима, они тврде да јесте. Ми кажемо да ’разграничење’, није решење за Косово, они о томе преговарају. Ми разговарамо аргументима, они се насилнички обрачунавају. То је разлика између њих и нас,“ закључио је Алексић.

Председник ГО Народне странке Ђорђе Ристић се захвалио медијима који су верно пренели шта се догодило, као и свим представницима политичких странка, јавним личностима и својим суграђанима који су осудили насилнике.

„Врањанци знају да се потпредседник Павловић и ја не тучемо, да се ми чак и не свађамо ни са ким у овом граду. Горе од тога што су насрнули на нас је то што сада желе да исценирају да смо ми неког тукли или вређали, што желе да тај инцидент доведу у везу са изборима за националне савете националних мањина“, рекао је Ристић.

Он је рекао да ће снимак камере разоткрити лажи режимских медија и указао на суштински повод због кога су чланови Српске напредне странке насрнули на чланове Народне странке.

„Узрок свему овоме је било наше редовно обраћање јавности и указивање на непочинства и бахатост режима и Српске напредне странке у Врању. Инцидента на бирачком месту није било. То је потврдио и представник РИК-а у живом програму дневника РТС-а. Напали су нас испред канцеларија Народне странке “, рекао је Ристић

На конференцији се обратио и одборник и потпредседник ГО Народне странке Врање, Драган Павловић

„Желим да сви схвате да Србија на овај начин неће моћи даље. Није нормално да се тако понашају, а онда од нас праве насилнике и лажирају доказе. Није нормално да градски већник за здравство спроводи насилника по лажне докторске налазе“, рекао је Павловић.