Народна странка

Народна странка не жели Србију као земљу надничара

Народна странка не жели Србију као земљу надничара

Народна странка се оштро противи усвајању закона о дуалном образовању. Сматрамо да би се овим законом легализовала економска експлоатација малолетних ученика и Србија дефинитивно претворила у земљу јефтине радне снаге.

Давање приоритета таквом образовању учинило би да постанемо конкурентни једино у нуђењу нискоквалификованих радника, и то док се истовремено суочавамо са масовним одливом висококвалификованих кадрова.

Уместо свестрано образоване омладине у Србији, стварала би се полуквалификована, послушна, јефтина, бескрајно замењива радна снага, која би била одсечена од даљег напредовања и усавршавања.

Овом режиму је главна економска политика претварање Србије у земљу надничара у коју долазе инвеститори искључиво зато што је наш радник слабо плаћен и обесправљен.

Наша визија је другачија: образовање мора бити полуга за извлачење Србије из сиромаштва и средство нашим људима да нађу квалитетне и адекватно плаћене послове.

Народна странка се зато залаже за увођење обавезног средњошколског образовања, за реформу високог образовања, као и за бесплатну прву годину студија за све студенте.

Потпредседник Народне странке

Никола Јовановић

Народна странка,

27.10.2017.