Народна странка

Алексић: Измене закона о Моравском коридору или смењивање Зоране Михајловић

Алексић: Измене закона о Моравском коридору или смењивање Зоране Михајловић

Први потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић упитао је данас министарку инфраструктуре и грађевинарства Зорану Михајловић зашто је цена изградње Моравског коридора повећана са 500 милиона евра на 800 милиона, и истакао да предлог закона о том аутопуту мора бити измењен или министарка мора бити смењена.

„Зашто је цена изградње повећана за чак 300 милиона евра ако је из образложења Предлога закона о постојању јавног интереса за изградњу Моравског коридора јасно да још није израђен пројекат? Ко је и на основу чега проценио да је цена 800 милиона евра“, навео је Алексић у писаној изјави.

Зорана Михајловић месецима ћути и не одговара на питање зашто је цена повећана за 300 милиона евра у односу на пројекат из 2013. године за исту трасу и исту дужину пута, истакао је Алексић.  

Алексић је упитао и на основу чега је Зорана Михајловић потписала меморандум о разумевању са компанијом „Бехтел“ ако је овим предлогом закона предвиђено формирање радне групе за избор стратешког партнера.

„То није радна група за избор стратешког партнера, него радна група за избор ’Бехтела’, са којим се Зорана Михајловић већ договорила да ће добити посао. Зашто се стратешки партнер не бира на тендеру“, питао је Алексић.

Алексић је навео да је потребно или променити предлог закона или поништити меморандум о разумевању, и додао да је предложио амандман на предлог закона по којем би извођач био изабран у складу са прописима о јавним набавкама, односно на тендеру у надметању више понуђача.

„Немамо ништа против изградње аутопута, али имамо против пљачке грађана. У Србији су у врху власти лажови и пљачкаши, који не знају ништа друго осим да народу отимају новац. Ближи се време када ће одговарати и Зорана Михајловић и њени налогодавци“, истакао је Алексић.