Народна странка

Алексић у Грачаници: Српска листа малтретира Србе на Косову и Метохији и држи их као таоце

Алексић у Грачаници: Српска листа малтретира Србе на Косову и Метохији и држи их као таоце

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је у Грачаници да Српска листа на Косову и Метохији као продужена рука власти у Београду држи Србе као таоце и да их „рекетира, уцењује и прети им и понаша се као власник целог нашег народа на Косову“.

„Народна странка ће заштитити наш народ на Косову и Метохији и борићемо се за решавање његових проблема и у Скупштини Србије. Срби на Косову и Метохији морају имати право на избор и слободну реч. Срамно је што су изложени притисцима и својих сународника, као да некоме није довољно што су Срби већ 20 година изложени притисцима Албанаца“, рекао је Алексић у разговору са Србима са Косова и Метохије.

Алексић је навео да је Народна странка формирала своје одборе у Гњилану, Косовској Каменици, Витини и у Новом Брду.

„Сви људи са којима смо разговарали су навели да им највећи проблем представља Српска листа, која им узима део плате, а висина социјалне помоћи зависи од тога колико су гласова обезбедили за Српску листу“, рекао је Алексић.

Алексић, који је разговарао са Србима и у Липљану и Косовском поморављу, најавио је да ће посланици Народне странке посетити „сва места на Косову и Метохији у којима живе Срби“ и да ће заступати њихове интересе у републичком парламенту и износити све проблеме са којима се суочавају.

„О тим проблемима се годинама ћути због страха који шири Српска листа“, рекао је Алексић.

Члан Председништва Народне странке задужен а Косово и Метохију Жарко Ристић рекао је да ће у Косовском поморављу бити отворена канцеларија странке у којој ће грађани моћи да добију сву потребну помоћ и информације.

„Народна странка ће у наредном периоду основати одборе и у централном делу Косова и Метохије. Грађани Србије на Косову и Метохији за Народну странку имају исти значај као и грађани у осталим деловима Србије“, навео је Ристић.

Ристић је додао да случај Ивице Ђурђића из Витине „најбоље показује однос Српске листе према нашем народу“.

„Ђурђић је отац петоро деце и он већ недељама штрајкује са својом породицом и блокира општину да би се изборио за елементарна права која му припадају, пошто је и њему и члановима његове породице укинута социјална помоћ само зато што је одбио да обезбеђује гласове за Српску листу и одбио јој послушност. Недопустив је такав однос према Србима на Косову и Метохији“, рекао је Ристић.