Народна странка

Алексић: Постављањем водочитача на место помоћника министра, власт показује однос према пољопривреди

Алексић: Постављањем водочитача на место помоћника министра, власт показује однос према пољопривреди

Постављањем Александра Богићевића, дугогодишњег водочитача из Обреновца, на место помоћника министра, власт у Србији је још једном показала какав однос има према пољопривреди.

Након понижења које је СНС приредио малинарима који су имали најмању откупну цену у последњих 10 година, затим воћарима, повртарима и другим пољопривредницима чији су трошкови највећи а зарада најмања од доласка црвено-црне коалиције на власт 2012. године, влада Александра Вучића се постављањем оваквих кадрова смеје у лице српским сељацима.

Народна странка подсећа јавност да је место помоћника министра стручна а не политичка позиција и да Богићевић који је у својој каријери радио као водочитач, инкасант, благајник и организатор паркирања, сигурно није особа која има знање и искуство за тако одговорну позицију.

Још једном се показало да је за власт у Србији политичка послушност једино мерило за постављање одређених људи на важна места, па ће након власника печењаре на позицији директора ЕПС-а, министара доведених из редова конобара и возача, о судбини српске пољопривреде, која је мотор развоја читавог друштва, одлучивати водочитач и организатор паркинга.

На тај начин се до краја урушавају институције Републике Србије против чега ће се Народна странка жестоко борити.

Мирослав Алексић

први потпредседник Народне странке, народни посланик у Скупштини Србије и члан парламентарног Одбора за пољопривреду