Народна странка

Алексић: Стојим при свим наводима које сам изнео о „Јовањици“

Алексић: Стојим при свим наводима које сам изнео о „Јовањици“

Потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић изјавио је данас да стоји при свим наводима које је јавности саопштио о случају „Јовањица“ и контактима режима са власником тог добра Предрагом Колувијом.

„Од момента када је председник Србије Александар Вучић најавио кривичну пријаву против самог себе, а коју је потом поднео потпредседник СНС-а Милош Вучевић, било је потпуно јасно да је циљ да се од тог случаја направи фарса, како би режим скренуо пажњу јавности са суштине, а то је производња марихуане на највећој плантажи у Европи уз државну подршку и заштиту“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да је данашње саопштење Тужилаштва за организовани криминал за њега потпуно очекивано, јер је јасно да је тужилаштво током поступка било изложено политичким притисцима, као и да је изнело селективне информације, вођено пре свега политичким мотивима режима.

„Како је могуће да ме Тужилаштво за организовани криминал још увек није позвало да дам изјаву поводом свих навода које сам као народни посланик изнео у јавност и информација које сам доставио том тужилаштву“, упитао је Алексић.

Алексић је навео да се тужилаштво пуна два и по месеца тужилаштво ниједном није огласило по службеној дужности о случају „Јовањица“, али је експресно поступило по лажној пријави Вучевића.

„Оваквим поступањем тужилаштво је потврдило да је постало јавни сервис председника Србије Александра Вучића“, рекао је Алексић.

„Очекивао сам да тужилаштво спроведе истрагу поводом Вучићевог признања да је Колувија био члан његових привредних делегација, да је АОФИ са 3,9 милиона евра финансирао ’Јовањицу’ и да су делови МУП-а, БИА и војске пружали прстен заштите произвођачима марихуане“, додао је Алексић.

Алексић је навео да ће, без обзира на необориве доказе, и афера „Јовањица“ вероватно имати епилог као и случај „Асомакум“ у којем је Андреју Вучићу наводно фалсификована лична карта.

„Пуна истина о ’Јовањици’ и другим случајевима криминала Вучићевог режима, попут пљачке Телекома, ’Крушика’, ’Прве петолетке – Наменска’ и других фабрика наменске индустрије, сазнаће се када СНС више не буде на власти и када будемо имали независне институције“, закључио је Алексић.