Народна странка

Алексић: Вучићеве лажи о Косову и Метохији пале у воду, зато је вређао опозиционе посланике

Алексић: Вучићеве лажи о Косову и Метохији пале у воду, зато је вређао опозиционе посланике

Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да је седница Скупштине Србије о Косову и Метохији показала да је „цар го“ и да су „пале у воду лажне приче“ председника Александра Вучића, који је због тога вређао и омаловажавао посланике опозиције.

„Пале су у воду Вучићеве приче о лажној борби за интересе Срба на Косову и Метохији. Он је два дана плакао над својом судбином и заклињао се у Милана Радоичића и здушно га бранио као једног од највећих бораца за интересе Срба на Косову“, рекао је Алексић у парламенту на заједничкој конференцији посланика опозиције.

Алексић је подсетио да је Народна странка предложила Резолуцију о Косову и Метохији која је садржала предлог решења за косовски дијалог.

„Нисмо говорили ни о криминалу, ни о корупцији, ни о њиховим јахтама и вилама, а могли смо. Поменули смо убиство Оливера Ивановића и улогу Српске листе“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да је Вучић, који је дошао у скупштину да „представи све своје поразе у преговорима са косовским Албанцима“, имао неограничено време и могао је да говори после сваког посланика из опозиције.

„Њему су помагале све државне службе, од БИА до његових кабинетских служби, и припремили су му досијее за сваког посланика, који су у највећем делу лажни“, рекао је Алексић.

„Није им, међутим, било довољно што је Вучић имао неограничено време и што је могао да нас таргетира, него су морали да нас ограничавају и за реплике и за пријаву повреде пословника“, додао је Алексић.

Алексић је навео да је председник Скупштине Србије Владимир Орлић показао да није достојан да председава парламентом, јер није поштовао пословник, није давао реплике и није уважавао сугестије да је пословник прекршен, и то „увек када су се посланици опозиције пријављивали за реплику и пријављивање повреде пословника“.

„Ако не важе правила за председника скупштине, неће важити ни за нас – или поштујемо пословник или га нико не поштује. Ако га не поштују председник скуптине и председник државе, нећемо га ни ми поштовати, а наћи ћемо начин како да се обратимо грађанима и како да у парламенту оправдамо њихово поверење“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да су „безброј пута увредили и Народну странку и њеног председника Вука Јеремића“, а да је само једном добио реч да кратко одговори, али су га и тада прекидали.

„Вучић је увредио и посланика Народне странке Синишу Ковачевића, али нисам могао да одговорим“, рекао је Алексић.