Народна странка

Алексић: Режим да се не игра животима грађана Србије и да испуни захтеве протеста

Алексић: Режим да се не игра животима грађана Србије и да испуни захтеве протеста

Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић позвао је данас Владу Србије да се не игра са животима грађана и да испуни захтеве протеста „Србија против насиља“, јер режим СНС-а има апсолутну власт у Србији.

„Одговорност је на већини у парламенту, одговорност је на Влади Србије и на Андрићевом венцу. Чланови Савета РЕМ-а морају да поднесу оставке, телевизије Пинк и Хепи морају да изгубе националне фреквенције јер крше закон, и о томе нема разговора. Надлежни министри морају да поднесу оставке“, рекао је Алексић на седници Скупштине Србије сазваној поводом два масовна убиства.

„Таблоиди који таргетирају људе који кажу реч против режима не смеју више да излазе. Ми плаћамо те медије кроз Телеком, Србијагас и ЕПС, цела држава плаћа њихово издавање“, додао је Алексић.

Алексић је позвао све грађане да сутра у 18 сати дођу на протест испред скупштине на протест „Србија против насиља“.

Шеф посланичке групе Народне странке је изразио саучешће породицама жртава масовних убистава.

„Тужно је данас гледати представнике владајуће коалиције како се смеју у скупштини, данас, када би сви требало да покажемо додатну озбиљност, достојанство и свест о трагедији. Ви се, господо из владајуће коалиције, смејете, довикујете и галамите и то је кључна порука коју данас шаљете грђанима Србије – баш вас брига за 18 изгубљених живота“, рекао је Алексић.

Алексић је питао председницу Владе Србије Ану Брнабић да ли осећа одговорност и „да ли има образа“.

„Ништа нисте урадили после масовног убиства деветоро људи у Великој Иванчи 2013. године, ништа нисте урадили после убиства петоро људи у Житишту 2016. године, ништа нисте урадили када је 2019. године у средњу школу у Великој Плани човек ушао наоружан пушком и бомбом и држао децу као таоце. Ништа нисте урадили по питању ’Алексиног закона’. Владате Србијом 11 година, где вам је одговорност, јер ништа нисте урадили“, рекао је Алексић.

„Ћутали сте и запошљавали ваше партијске послушнике у безбедносне службе и пратили сте опозицију, а и сада, после два масовна убиства, наставили сте да сејете мржњу и делите Србију, што сте радили и у претходних 11 година“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да се после недавних масовних убистава на Пинку и Хепију по цео дан емитују специјалне емисије „о томе како неко хоће нечију главу“.

„Нико од нас неће ничију главу, него то ви хоћете. Нећете успети да сакријете колико се људи окупља на протестима. Ти људи не траже ничију главу, него траже безбедну Србију у којој се неће промовисати мржња и криминал на националним фреквенцијама“, рекао је Алексић.