Народна странка

Алексић: Власт да испуни захтеве грађана уместо што се бахати и горди док деца гину

Алексић: Власт да испуни захтеве грађана уместо што се бахати и горди док деца гину

Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да се председница Владе Србије Ана Брнабић и министри два дана у скупштини гордо смеју грађанима у лице, омаловажавају их и показују врхунско бешчашће и неодговорност уместо да поднесу оставке и испуне захтеве грађана који захтевају безбедност своје деце после два масовна убиства.

„Мислите да сте изнад закона, а заборављате да смо се данас у скупштини окупили због 18 мртве деце и 20 рањених и не видите никакву сопствену одговорност. Смејете се са Александром Вучићем и Синишом Малим са ’широким кезом’ и подсмевате се жртвама и баш вас брига“, рекао је Алексић на седници Скупштине Србије сазваној поводом два масовна убиства.

„Као да сте на пријемном за глуму. Важно вам је само да кажете да ви нисте криви и да систем функционише, а да ви не поднесете оставке и да Пинк и Хепи не изгубе националне фреквенције“, додао је Алексић.

Алексић је пустио снимак садашњег председника Србије Александра Вучића који је тражио оставку бившег министра унутрашњих послова Ивице Дачића „због два убијена детета“ и питао Дачића „како га није срамота“.

„Ви сте окупирали Србију и понашате се као криминални клан. Важне су вам фотеље, виле јахте, хеликоптери и мислите да се то не види. Владате Србијом 11 година и сејете поделу и мржњу, нема одговорности за афере, јер сматрате да је власт довољна да не одговарате. Ви сте извор мржње и као алат користите ваше таблоиде и телевизије Пинк и Хепи. Дејствујете као хаубица 10 година и ширите мржњу са националних фреквенција и преко таблоида које плаћају сви грађани“, рекао је Алексић.

Алексић је питао Ану Брнабић да ли је осудила изјаве Вучића и власника „Информера“ Драгана Ј. Вучићевића који су опозицију називали „хуљама, хијенама и дрогираном бандом“.

„Шта раде БИА, МУП, ВОА и ВБА? Јуре опозицију и грађане који се боре за своју земљу. Увек једна те иста екипа води безбедносне службе – Братислав Гашић, Александар Вулин и Веселин Милић. Имамо десетине мртвих, а ви понављате ’опозиција је крива’“, рекао је Алексић.

Алексић је рекао да је у БИА запослен „син човека који је био у бекству у и на црвеној Интерполовој потерници“.

„Да ли син Звездана Терзића ради у БИА? Ћутите, нема одговора“, упитао је Алексић.

Алексић је навео да је једини одговор власти да организује „већи митинг“.

„Какав митинг? Деца су мртва. Уместо да поднесете оставке, ви кажете да нема довољно аутобуса. Деца не могу да иду на екскурзију јер сте ви узели све аутобусе и уцењујете грађане“, рекао је Алексић.  

Алексић је поводом акције одузимања оружја упитао „да ли ће и Звонку Веселиновићу бити одузета дозвола за држање и ношење оружја“.

Шеф посланичке групе Народне странке је рекао да је „блокада Србије у рукама власти“ и позвао владу да испуни захтеве протеста „Србија против насиља“.

„Покажите да су вам грађани битнији од ваших медија и фотеља и ето решења. Неће бити протеста ако укинете националне фреквенције телевизијама Пинк и Хепи и забраните таблоиде који пропагирају насиље и криминал. Ако се будете и даље бахатили и гордили, на улицама ће бити све више грађана“, закључио је Алексић.