Народна странка

Алексић: Маји Гојковић су важнији жутокљуни морски гњурци од Срба са Косова и Метохије

Алексић: Маји Гојковић су важнији жутокљуни морски гњурци од Срба са Косова и Метохије

“Одлуком да на дневни ред, уместо расправе о Косову и Метохији, стави споразуме који се тичу заштите права слепих мишева и ретких птица председница скупштине Маја Гојковић послала је јасну поруку шта су приоритети ове власт,” упозорио је народни посланик и први потпредседник Народне странке Мирослав Алексић и додао да парламентарна расправа о статусу преговора у вези са питањем Косова и Метохије није питање жеље опозиције или позиције, већ питање државног интереса Србије које мора имати приоритет.

“Док такозвана косовска Влада доноси одлуку да ће градити своје резиденције на стотинак метара од манастира Грачаница, док се та општина “разграничава”, Маја Гојковић доноси одлуку да Скупштина Србије расправља о заштити  жутокљуног морског гњурца, магарећег пингвина и слепих мишева. То јако лоша порука која се из Србије шаље. То је порука да за највише законодавно тело у Србији већи приоритет имају права ретких птица, него права Срба на Косову и Метохији,” рекао јеАлексић.

Он је додао да сматра да су  питања заштитите животне средине и ретких птица  важна питања, али да је сигуран да сваки грађанин Србије зна да Скупштина Србије, у овом тренутку, има пречих тема.

 

“Народна странка већ месецима тражи да се на дневни ред заседања Скупштине Србије стави расправа о Косову и Метохији, а представници власти већ месецима тај предлог одбијају. Претходних неколико заседања, као посланик тражим да власт грађанима Србије објасни која је то политика доживела пораз и која је нова политика власти по овом питању, али сви министри у влади, премијерка, као и председник Републике ћуте. То ћутање и лажна слика да власт жели некакав унутрашњи дијалог иду на руку интересима Албанаца, а не Срба на Косову и Метохији и то је сурова истина”, закључио је Алексић и још једном позвао представнике власти да у парламенту Србије представе и “поражену” и нову политику и платформу за преговоре о Косову и Метохији.