Народна странка

Алексић: Прекид бојкота би значио да смо стали пред стрељачки вод са подигнутим рукама

Алексић: Прекид бојкота би значио да смо стали пред стрељачки вод са подигнутим рукама

Први потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић изјавио је да се бојкот институција мора наставити док се не обезбеде услови за фер и демократске изборе и нормалан политички живот, јер би прекид бојкота под постојећим условима значио да је опозиција „стала пред стрељачки вод са подигнутим рукама“.

„Ако стање остане овакво, борићемо се са народом на протестима и свим другим расположивим демократским средствима до испуњења услова. Ако власт буде желела да промени стање, онда би могли да се створе услови за нормалан политички живот и у парламенту и на будућим редовним парламентарним изборима“, рекао је Алексић на трибини Савеза за Србију у Пожаревцу.

Алексић је истакао да су протести грађана и опозиције показали да постоји много људи којима је стало да се сачува Србија, и оценио да ће се „ствари одвијати у позитивном смеру“.

„Верујем да овом злу сви заједно можемо да станемо на пут и данас нема већег циља у Србији од ослобађања од ненародног режима који уништава и државу и нашу будућност“, рекао је Алексић.

Потпредседник Народне странке је додао да је контрола медија коју спроводи напредњачки режим до сада незабележена, и да се сваког дана се промовишу лаж, мржња, неморал, криминал и корупција, а сви који критикују власт бивају разапети на телевизијама са националном фреквенцијом и у таблоидима под контролом режима.  

„Морамо да разобличимо лудило које је влада нашом земљом, јер је Србија све празнија, људи беже од тог лудила, економски показатељи су све гори. Имамо посла са људима на власти којима није важно да воде државу, него кампању у којој лажу и хвале се непостојећим резултатима“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да је држава веома лоше организована, док је криминал добро организован, а исти људи воде и државу и криминал.

„Очигледно је да им криминал и корупција иду боље него управљање државом. Половину Владе Србије чине министри оптерећени аферама, а влада би требало да падне због сваке од тих афера“, рекао је Алексић.

„На власти су људи огрезли у криминалу и корупцији, који сматрају да никоме не би требало да полажу никакве рачуне. Њима је сваког дана све боље, а народу све горе“, додао је Алексић.

Алексић је истакао да је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, који би требало да предводи борбу против корупције и криминала, не само купио диплому, него купује и хотеле по Србији, а његов отац у ранцу носи 300.000 евра.

„Купили су хотел у Врњачкој Бањи са пет звездица, они и њихов бивши директор Коридора Србије Дмитар Ђуровић“, рекао је Алексић.

Алексић је подсетио да је бивши начелник Управе криминалистичке полиције Родољуб Миловић министра здравља Златибора Лончара директно довео у везу са кланом Дарка Шарића и „земунским кланом“.

„И – ништа. нема оставке, нема смењивања, а премијерка Ана Бранбић узима Лончара у заштиту речима да ’она штити закон’. Не штите они никакав закон, него штите пљачку, криминал, корупцију и своје привилегије“, рекао је Алексић.