Народна странка

Алексић: Државни врх одбраном Колувије поручује полицајцима да не хапсе дилере дроге

Алексић: Државни врх одбраном Колувије поручује полицајцима да не хапсе дилере дроге

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да је Европска унија у свом извештају потврдила да се Србија не бори довољно против организованог криминала, док власт, како је рекао, од оптуженог власника „Јовањице“ Предрага Колувије „прави хероја“, а полицајце који су открили највећу плантажу марихуане у Европи оптужује за државни удар.

„Држава тако полицајцима, тужиоцима и судијама шаље поруку да када виде некога ко продаје дрогу деци окрену главу на другу страну, јер ће у супротном бити на удару таблоида, председника Србије Александра Вучића и премијерке Ане Брнабић, који јавно бране оптуженог за организовање највеће производње марихуане у Европи“, рекао је Алексић Радио-телевизији Србије.

Алексић је навео да се СНС „пере од бивше државне секретарке МУП-а Дијане Хркаловић“, коју је Вучић „поставио на функцију“, и додао да је она учествовала у кампањама СНС-а и 2018. године на локалним изборима у Лучанима „бранила људе Вељка Беливука, који су били у џиповима и батинали људе“.

Алексић је новинарку РТС-а, која је водила емисију у којој је учествовао са функционером СПС-а Ђорђем Милићевићем, питао „зашто се РТС боји истине“.

„Зашто се упирете да ме прекинете да не могу да завршим ниједну реченицу? Говори се о економским успесима, борби против криминала… Нека власт покаже то на делу, уместо што прогања полицајце и тужиоце који се боре против криминала“, рекао је Алексић.

„Ми се боримо против криминализоване власти коју воде криминалци и то је атмосфера у којој одлучујемо да ли ће опозиција заједно учестовати на изборима или их заједно бојкотовати. Изборни услови су сада немогући. Имамо подршку грађана и борићемо се или на изборима или на други начин“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да би разговори у опозицији требало да буду завршени до краја октобра, и да ће локални избори у Неготину бити „важан елемент плана“ о даљем деловању.  

„Избори у Неготину, на којима је Народна странка у немогућим условима самостално освојила 13 одсто гласова, показали су да би јединствена опозиција могла озбиљно да угрози власт на изборима најављеним за април 2022. године, али су показали и да нема фер услова“, рекао је Алексић.

„У Неготину је полиција приводила представнике Народне странке у Општинској изборној комисији и контролоре, а Управни суд је помогао да независним посматрачима буде онемогућено надгледање избора. Полиција је имала задатак да онемогући наше чланове да контролишу изборе“, закључио је Алексић.