Народна странка

Алексић: Настављамо са протестима док се не испуни и последњи захтев

Алексић: Настављамо са протестима док се не испуни и последњи захтев

Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да ће протести "Србија против насиља" бити настављени све док не буду испуњени сви захтеви и оценио да су грађани који су вечерас изашли на протест схватили да не могу више да ћуте и да морају да реагују.

"Настављамо са протестима све док се не испуни и последњи захтев ових људи овде. Вечерас смо ту (на мосту Газела) два сата, као што смо и рекли, а онда ћемо их обавестити о наредном протесту. Са њима ћемо свакако наставити, нећемо стати све док се не изборимо за Србију против насиља", рекао је Алексић телевизији Н1.

Алексић је оценио да су грађани данас показали "велику одговорност и спремност да се боре за своју земљу", јер су схватили да је то заједничка борба.

"Ово није питање никог од нас појединачно, ово је колективно питање у каквом друштву желимо да живимо и ипак грађани Србије показују свест, одговорност, упорност и истрајност. Не смемо одустати док се сви захтеви не испуне, за нормалну земљу, за Србију против насиља, јер то је борба свих нас који живимо овде данас", рекао је Алексић.

Према његовим речима, два масовна убиства која су се догодила у Србији претходне недеље би требало да буду велико упозорење свим грађанима, као и "велики шамар у лице".

"Очигледно је да то за ове коју су на власти данас не важи. Они и даље настављају да се понашају по старом, да понижавају грађане Србије, да вређају ове људе који су изашли данас овде да искажу свој миран и достојанствен протест. Али то је Србија коју су они градили 10 година, али сам ја сигуран да је Србија много другачија", рекао је Алексић.

Алексић је додао да су на данашњем протесту учествовали грађани "који нису уцењени, које нико није трпао у аутобусе, који нису добили радну обавезу и дневницу да дођу данас и којима нико није претио".

"Ово су слободни грађани Србије који су дошли да бране своју земљу", казао је Алексић.