Народна странка

Алексић: Народ више неће да трпи терор режима, јасно је да власт пада на изборима

Алексић: Народ више неће да трпи терор режима, јасно је да власт пада на изборима

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић позвао је данас грађане да масовно изађу на протесте да би одбранили државу, земљу, воду и ваздух од „режима председника Александра Вучића који разара и распродаје Србију и претвара је у рударско окно и колонију“.

„Србија ће данас да стане и блокаде ће бити у 50 градова, јер људи више неће да трпе терор режима. Грађани који ће бити у колонама јер неће моћи да се крећу не би требало да упиру прст у људе који су изашли на путеве, него у власт која је изазвала блокаде својим одлукама против Србије. Људи су изашли да би одбранили земљу, своја имања, реке, ваздух и шуме од режима која уништава све што је стицано генерацијама“, рекао је Алексић на конференцији за новинаре у Лесковцу.

„Томе се данас мора стати на пут, и не само данас, него све до избора најављених за 3. април 2022. године. Јасно је да власт пада и тај пад је почео. Сва истраживања говоре да је подршка опозицији све већа, а власти све мања и зато су нервозни. После 3. априла мораћемо да бранимо изборну победу, јер режим не планира да мирно преда власт“, додао је Алексић.

Алексић је позвао Вучића да не шаље батинаше и полицију на грађане, него да стане пред народ.

„Од кога они бране Вучића, од народа? Сви грађани имају једнака права, а Вучић је поистоветио партију и државу и приватизовао све институције“, рекао је Алексић.  

Алексић је навео да је снимак на којем Вучић слави са навијачима Црвене звезде, који стоје иза фирме „Ултра коп“, најбоље показује стање у Србији.  

„То је председник државе – хулиган са хулиганима. Државу води корумпирана и криминална власт на чијем је челу шеф криминалног клана Вучић“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да је „Вучићев режим уцењен“ и да зарад опстанка на власти распродаје национална богатства и све што вреди, а грађане и државу истовремено огромним задуживањем гура у дужничко ропство.

„Продат је рудник злата Чукару Пеки у Бору, Институт ’Јарослав Черни’ продат је компанији ’Миленијум тим’, продали су Комерцијалну банку, аеродром, ПКБ… Све су продали странцима, Србију претварају у рударско окно, а грађанима као светлу будућност нуде да буду рудари“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да Вучић „лаже грађане“ када тврди да власт СНС-а није ништа дала Рио Тинту, и подсетио да је 2017. године потписан меморандум о разумевању.

„Обећали су да ће градити гасовод, путеве и све што је потребно Рио Тинту. Нико осим садашње власти није крив за Рио Тинто. Договарају се у тајности да коруптивним комбинацијама читаву Србију претворе у рударско окно, јер није реч само о руднику литијума код Лознице, него о 20 локација широм земље“, рекао је Алексић.

Председник Градског одбора Народне странке Лесковац Јовица Станковић рекао је да је при том одбору основан Савет за националне мањине, који чине представници ромских заједница, и да је за председника савета изабран Ненад Костић.

Костић је рекао да у Лесковцу и околини живи око 12.000 Рома, и истакао да је циљ савета да делује у целом Јабланичком региону и да ради на решавању проблема Рома, од којих су највећи образовање и инклузија.