Народна странка

Алексић о полагању заклетве председника: Србија гори, Вучић се чешља

Алексић о полагању заклетве председника: Србија гори, Вучић се чешља

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је да је председник Србије Александар Вучић данас положио заклетву пред нелегитимним парламентом, чији је сазив конституисан на основу нелегитимних избора у јуну 2020. године, које је опозиција бојкотовала.

„Први пут у историји изабрани председник Србије положио заклетву пред старим, распуштеним сазивом парламента. Данас Србија гори, а Вучић се чешља. Следи нам страшна економска криза и галопирајућа инфлација, питање је да ли ће грађани имати струје ове зиме, имамо проблема са снабдевањем храном, што је потпуно невероватно, имамо и спољнополитичке проблеме, али је Вучић одлучио да сам влада“, рекао је Алексић новинарима испред Скупштине Београда.

Алексић је позвао власт да што пре буде конституисан нови сазив парламента и да што пре буде изабрана Влада Србије, јер је то потребно грађанима, а не да се чека октобар.  

„У Србији још нису завршени избори на којима су грађани гласали 3. априла и још не знамо када ће бити завршени. Знамо да је један човек изабран и за њега су избори завршени, а то је председник Србије Александар Вучић, који је данас из целе Србије довео аутобусима људе из јавних предузећа и установа који су добили наређење да дођу испред парламента и да му аплаудирају“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да ће Вучић наставити да „деспотски влада Србијом“, као и у претходних 10 година, од када је СНС на власти.  

„Вучићу нису потребни парламент, влада, министри, градоначелници и директори јавних предузећа, али доћи ће тренутак када ће бити подвучена црта и када ће одговарати онај ко је најодговорнији за оно што се догађа у Србији“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да ће Народна странка наставити да делује опозиционо и да „неће чекати да се власт смилује и конституише парламент и институције“.

Потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић рекла је да су је полиција и обезбеђење „шетали 15 минута“ око Скупштине Србије, где је Вучић положио заклетву, и да јој „нису дали ни да прође“.

„Ако је власт толико омиљена у народу, а боји се једне жене која има 66 година, тешка је 60 килограма и висока 164 центиметра – онда јадна им мајка“, рекла је Санда Рашковић Ивић.