Народна странка

Алексић: Оставка Стефановића због афере у којој је свом оцу омогућио извоз оружја

Алексић: Оставка Стефановића због афере у којој је свом оцу омогућио извоз оружја

Први потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић изјавио је данас да би министар унутрашњих послова Небојша Стефановић требало да поднесе оставку јер његов отац Бранко Стефановић учествује у извозу српског оружја у Саудијску Арабију, које преко посредника завршава у Јемену.

„Дозволу за извоз оружја фирми ГИМ, коју представља Бранко Стефановић, дао је његов син Небојша Стефановић. Портал Армс воч (Arms watch) објавио је да је ГИМ извозио оружје у Саудијску Арабију. Питам Небојшу Стефановића да ли и данас, као и 25. октобра 2018. године, тврди да ниједна компанија његовог оца није имала ни динар промета и да никада ништа произвела, купила или продала, ниједан метак“, рекао Алексић на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

Алексић је истакао да ни у једној уређеној држави министар унутрашњих послова не би више могао да обавља ту функцију када би се утврдило да је свом оцу издавао дозволе за извоз наоружања и војне опреме.

„У Србији је то могуће јер је изнад свих њихов бос Александар Вучић, који је директно укључен у све те послове“, рекао је Алексић.

Алексић је упитао и да ли ће Стефановић одговарати и зато што је његов брат Немања Стефановић до скоро био ортак у фирми са Југославом Петковићем, садашњим директором државног предузећа СДПР, које се такође бави трговином оружјем.