Народна странка

Алексић: Вучић и Ана Брнабић да поднесу оставке после хапшења Ђурића и потпуног пораза на Косову

Алексић: Вучић и Ана Брнабић да поднесу оставке после хапшења Ђурића и потпуног пораза на Косову

Први потпредседник Народне странке и посланик у Скупштини Србије Мирослав Алексић позвао је данас председника Србије Александра Вучића и председницу Владе Ану Брнабић да, после хапшења директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића, поднесу оставке због пораза спољне политике и дијалога у Бриселу.

„Ово је потпуни пораз, потпуни дебакл и ово је нешто за шта се у озбиљним државама сноси одговорност. Позивам вас да поднесете извештај парламенту о дијалогу у Бриселу и да о плановима шта држава жели да ради на Косову обавестите посланике, а не да се то договара на тајним вечерама у Паризу и Њујорку са партнерима Вучићеве власти, Рамушом Харадинајем и Хашимом  Тачијем“, рекао је Алексић на седници парламента.

Алексић је додао да би Вучић требало да каже да ли се тајно састао у Паризу са Тачијем и да ли је тада договорено оно што се у понедељак догодило на Косову.

Први потпредседник Народне странке је упитао како ће бити заштићени грађани који живе на Косову и Метохији и Влада Србије планира, и подсетио да ни три месеца од убиства лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића нема резултата истраге.  

Алексић је истакао да је Бриселски споразум штетан и да је „имплицирао трајне штетне последице“.
„Натерали сте Србе да учествују у власти са Рамушом Харадинајем, власт на Косову је хапсила свог држављанина Марка Ђурића, а у тој власти седе Срби“,  закључио је Алексић.