Народна странка

Алексић на Косову и Метохији посетио породицу младића кога су Албанци изболи ножем у леђа

Алексић на Косову и Метохији посетио породицу младића кога су Албанци изболи ножем у леђа

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић, председник Одбора Народне странке за Косово и Метохију Жарко Ристић и потпредседник Извршног одбора Урош Ђокић посетили су данас у селу Могила код Клокота на Косову и Метохији породицу Бобана Ђузића, кога су напала два малолетна Албанца и нанели му повреде убодом ножем у леђа.

„Били смо у кући деветочлане породице Ђузић у којој живе Бобанови отац, мајка, четворо његових браће и сестара и његови баба и деда. Они су свакодневно изложени притисцима претњама, уценама и нападима Албанаца, којима је окружен њихов кућни плац“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да су и после напада на Бобана Ђузића, који је убоден ножем док је мирно шетао улицом и водио свог пса, настављене претње које су данас током дана упутили другом сину Ивице Ђузића,  а „трећи актер, Албанац (46), цео дан је био испред породичне куће Ђузића и провоцирао их“.

„Нажалост, док се ово догађа и док су угрожене породице више од 40.000 Срба који живе јужно од Ибра на Косову и Метохији, чланови Српске листе предвођени Миланом Радоичићем са балкона скупштинске сале Александру Вучићу скандирају ’Ацо, Србине’ уместо да помогну људима чији је син нападнут и лежи у болници“, рекао је Алексић.

„Овим људима није угрожена само безбедност већ и материјални статус, јер живе од социјалне помоћи, коју такође не примају редовно“, додао је Алексић.

Алексић је навео да је Канцеларија за косово и Метохију послала адвоката да заступа породицу Ђузић.

„Ја сам као народни посланик дошао са делегацијом Народне странке и пружио подршку и помоћ угроженој породици Ђузић“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да ниједан од нападача није у притвору, а је дан је стар 46 година.

„Позивамо представнике власти у Београду да се не буса у груди и брани Косово и Метохију само када седи у телевизијским студијима, него да дођу на Косово и Метохију и пруже максималну подршку нашим људима који бране своја огњишта, породице и државу Србију“, рекао је Алексић.

Алексић је апеловао на међународну заједницу да хитно реагује на све учесталије нападе на Србе на Косову и Метохији.

„Ово је један у низу од напада који потврђује да су Срби изложени свакодневном терору Албанаца“, рекао је Алексић.

Ристић рекао је да ће Народна странка у најскорије време отворити „канцеларију за бесплатну правну помоћ и сваку другу врсту подршке нашем народу на Косову и Метохији, који се суочава са нападима“.

Ђокић је као адвокат и члан Правног савета Народне странке разговарао са адвокатом кога је ангажовала Канцеларија за Косово и Метохију и ставио на располагање цео правни тим Народне странке.

Делегација Народне странке је претходно боравила у Бујановцу где је одржала трибину на којој су били грађани из целог Пчињског округа, а разговарало се о свим актуелним проблемима.

„Наш народ с крајњег југа Србије тражио је подршку кроз деловање посланика у скупштини јер га је власт у Србији заборавила“, рекао је Алексић.