Народна странка

Алексић: Потврда оптужнице за Јовањицу 2 велики корак ка откривању пуне истине

Алексић: Потврда оптужнице за Јовањицу 2 велики корак ка откривању пуне истине

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да је потврђивање оптужнице у предмету „Јовањица 2“, коју је потврдио Специјални суд, велики корак ка откривању пуне истине о производњи тона марихуане, која се годинама одвијала надомак Београда.

„Припадници БИА, Војнообавештајне агенције и МУП, који су оптужени у овом предмету, мораће да кажу по чијем налогу су као припадници државних служби били чланови организоване криминалне групе Предрага Колувије и представљали његов прстен заштите у највећем процесу производње марихуане у Европи, за шта их терети оптужница“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да се „полако руше лажи председника Србије Александра Вучића и његовог повереника за контакте са криминалцима Владимира Ђукановића“, кога је задужио да заступа Колувију и друге у овом предмету, због чега су, како је навео, претходних недеља „показивали посебну нервозу“.  

„Верујем да ћемо у наредном периоду доћи до пуне истине о томе ко је из врха режима учествовао у том криминалном подухвату и пружао подршку оптуженом Колувији“, рекао је Алексић.

„Током поступка у предмету ’Јовањица’ потврђено је да је тачно све што сам говорио о том случају, а моји наводи су потврђени и последњом оптужницом у предмету ’Јовањица 2’“,  додао је Алексић.

Алексић је истакао да ће следећи корак бити одговорност оних који су из СНС-а годинама уназад друговали са Колувијом, водили га по сајмовима, шетали по страначким канцеларијама широм Србије, посећивали његово имање и представљали га као успешног привредника, док је он „производио дрогу која је продавана деци у Србији“.