Народна странка

Алексић: Вучић директно напао Стефановића да би заштитио свог брата

Алексић: Вучић директно напао Стефановића да би заштитио свог брата

Потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић изјавио је данас да је председник Србије Александар Вучић, како би заштитио свог брата Андреја Вучића од умешаности у аферу „Јовањица“, директно напао министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића текстом у „једном од режимских таблоида“ у којем је са том афером повезан Александар Папић, бизнисмен близак Стефановићу.

„Овај напад на Стефановића говори да је у току жесток обрачун криминалних кланова у врху режима, који више не могу да сакрију. Вучић је рекао да су он и његов брат спремни да иду на полиграф. На полиграфу би требало да буде тестиран и Стефановић, како би се видело ко од њих стоји иза афере ’Крушик’, а ко иза афере ’Јовањица’“, навео је Алексић у писаној изјави.  

Алексић је истакао да је „Вучић спреман да жртвује све само да би заштитио себе и брата“, и додао да је са тим циљем директно напао Стефановића и МУП.

„Пошто је схватио да се афера највеће производње марихуане Европи уз подршку државе не може сакрити, Вучић је да би заштитио себе и свог брата Андреја, прво низ воду пустио власника ’Јовањице’ Предрага Колувију, правећи се да га не познаје, а сада директно потврђује и учешће структура БИА, војске и полиције у пружању заштите производњи марихуане“, навео је Алексић.

Алексић је додао да је тешко поверовати да је могуће да било ко из режима уради нешто без Вучићевог знања и одобрења, јер је човек који се пита за све, од исплате дечијег додатка и кредита у швајцарским францима до односа са Америком и Русијом, морао знати и за плантажу марихуане од 12 хектара код Београда.

„Сигуран сам да ће афера ’Јовањица’ пре или касније добити судски епилог и да ће одговарати сви из државног апарата који су умешани у највећу производњу марихуане у Европи. Ако се то не догоди у време ове власти, сигурно ће се догодити после промена, које нису далеко“, навео је Алексић.

Алексић је поново позвао Вучића да наведе имена људи из безбедносних структура који су штитили криминал на „Јовањици“.

Искуство, међутим, показује да се Вучићу ништа не може веровати. Као што је раније обећавао да ће рећи ко су ’фантоми’ који су рушили у Савамали, па се ништа није сазнало, данас тако говори су људи из БИА, војске и полиције пружали заштиту ’Јовањици’, али имена изостају“, навео је Алексић.

Алексић је оценио да Вучић вероватно неће саопштити имена тих људи, јер би на тај начин „признао умешаност и њега и његових најближих сарадника у коруптивне и криминалне послове и показао право лице режима, огрезлог у криминал, корупцију и лоповлук“.

Питам Тужилаштво за организовани криминал да ли су они саслушани и позивам га да наведе њихова имена“, додао је Алексић.