Народна странка

Алексић: Само јединство опозиције руши Вучића

Алексић: Само јединство опозиције руши Вучића

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да „само јединство опозиције“ може довести до промене власти председника Србије Александра Вучића и СНС-а и да грађани захтевају јединствен наступ, а да верује да су тога свесни сви у опозицији.  

„Верујем да кандидат опозиције за председника Србије може да уђе у други круг избора, а тада је могуће да Вучић изгуби изборе. Подигла се енергија народа у Србији и људи су схватили да је Вучић рањен, што је показао и недељни референдум. Бирачи СНС су такође схватили да су преварени. Стално путујем по Србији и све више њихових бирача ми говори да више никада неће гласати за СНС“, рекао је Алексић телевизији Н1.

Алексић је навео да ће избори највероватније бити расписани до 15. фебруара и да ће опозиција до тада сигурно представити кандидата за председника Србије, листе кандидата за парламентарне и београдске изборе, као и програм који ће понудити грађанима.

„Када грађани буду видели да имају јасну алтернативу режиму Вучића и СНС-а, тада ће све бити  могуће. Ми ћемо понудити компетентне и озбиљне људе и програм у којем ћемо јасно представити како ћемо после промене власти Србију учинити уређеном демократском државом у којој че се живети много боље него сада“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да ће се 3. априла, за када су најављени избори, решавати сва важна питања у Србији – правосуђе, Рио Тинто, цена горива, развој пољопривреде…

Потпредседник Народне странке је додао да „сви параметри показују да власт губи изборе у Београду“.

„Верујем да ћемо 3. априла победити у Београду, али да ћемо морати да бранимо тај резултат на бирачким местима“, рекао је Алексић.

„Има времена да створимо јединствен фронт опозиције. Када завршимо договоре у нашој коалицији, позваћемо и остале да пробамо да са њима направимо што шири фронт“, додао је Алексић.

Алексић је навео да је у току „финализација договора“ о председничком кандидату коалиције коју чине Народна странка, ССП и ДС.

„Ја јесам међу људима чији се рејтинг испитује и рекао сам без икаквих калулација да сам спреман да будем кандидат за председника Србије. Мери се рејтинг и страначких и нестраначких кандидата. Народна странка нема црвених линија око кандидата и ако је у питању Здравко Понош. Није ту реч о испуњавању личних амбиција, него је суштина да кандидат буде онај ко највише може да угрози Вучића и ко може да буде прихваћен од најшире заједнице“, рекао је Алексић.

Алексић је рекао да је референдум о променама Устава Србије показао да је Вучић „изгубио подршку своје бирачке машинерије“, јер није могао да изведе све своје људе на гласање, иако су „по јавним предузећима ишли спискови“.