Народна странка

Алексић Мекалистеру: Власт показала да није спремна да било шта промени

Алексић Мекалистеру: Власт показала да није спремна да било шта промени

Први потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић пренео је данас председнику Одбора за спољне послове Европског парламента Дејвиду Мекалистеру став Народне странке и Савеза за Србију да нема преговора о поштовању закона и да бојкот избора није циљ, него средство борбе у ванредним околностима.

„Избори одржани под оваквим условима биће лажни и нема времена да се до избора било шта промени“, рекао је Алексић на састанку посланика са Мекалистером, одржаном у Скупштини Србије.

Алексић је додао да је дијалог власти и опозиције о изборним условима на Факултету политичких наука исцрпљен, јер је власт показала да није спремна да било шта мења у политичком амбијенту.

Први потпредседник Народне странке је навео да је парламент сведен на сервис власти и да највећи део опозиције бојкотује рад скупштине.

Алексић је упозорио да СНС непрекидно злоупотребљава медије, и истакао да су медији кључни за нормалан политички амбијент.

„Стање је ванредно и немогуће је успоставити дијалог, пошто су сатанизовани сви који говоре критички, а институције не раде свој посао, док су грађани на улици.

Потпредседница Народне странке и народна посланица Санда Рашковић Ивић рекла је да би ЕУ требало да престане да помаже аутократски режим и навела да је она за бојкот предстојећих избора.

"Не будите као Винстон Черчил који је, након што је помогао увођење комунизма у Југославију, рекао свом сараднику да не би требало да га буде брига како ће бити у тој држави јер неће они у њој живети", рекла је Санда Рашковић Ивић на састанку са Мекалистером.

Она је додала да је под садашњим условима изаћи на изборе "исто као трчати везаних руку и ногу".

Према њеним речима, држава иде ка једнопартијском систему брзином од 200 километара на сат, а парадигма скупштине је гласање на звонце.

„Скупштина не функционише, медији су блокирани, док је таблоидизација друштва максимална. Функционерска кампања грми са свих страна, а ситуација по питању владавине права и медија далеко је од меда и млека“, рекла је Санда Рашковић Ивић.