Народна странка

Алексић: Златановић ухапшен за пример, није поменуо ниједно име, нема кривичног дела

Алексић: Златановић ухапшен за пример, није поменуо ниједно име, нема кривичног дела

Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да је уредник портала Србин инфо Дејан Петар Златановић ухапшен због наводне претње убиством председника Србије Александра Вучића, а да је то исто поновио професор Дејан Мировић и да је „сличну ствар рекао“ писац Душан Ковачевић, али нико од њих није ухапшен.

„Само је Дејан Петар Златановић споран због те изјаве, а зашто не ухапсе Душана Ковачевића, који је рекао сличну ствар? Наравно да неће. У изјави Златановића нема дела, јер није поменуо име. Зашто се Вучић ту препознао? Златановић је ухапшен за пример“, рекао је Алексић у емисији „Утисак недеље“ на телевизији Нова С.

Алексић је навео да су српске службе безбедности умешане у протест одржан на Сретење, 15. фебруара, испред Председништва Србије, јер „режим хоће да представи да су против издаје на Косову и Метохији само људи попут четника из филмова Вељка Булајића и да пошаље поруку Западу ’ево ко је наша алтернатива’“.

„Ово је представа којом Вучић  покушава да прикаже народу да је добро починити издају и одрећи се дела територије и народа“, рекао је Алексић.

„Ухапшен је вођа Народних патрола Дамњан Кнежевић због ловачке пушке. То је брука за наше службе, шта је до сада чекала БИА, чији је шеф Вулин? Шта је се оружјем из Јајинаца, Вулин је тада тврдио да је било 99 убица, Небојша Стефановић је говорио да су повезана нека лица са неким просторима… То је све кампања режима. Наше службе су шупље и смеју нам се не само Руси и Американци, него и Црногорци и Хрвати“, додао је Алексић.

Алексић је подсетио да је Народне патроле 2019. године основао сада покојни Стеван Ђокић, коме је Вучић дао читуљу у којој га је назвао „другом и саборцем.

„Неки од људи на протесту су напали моје колеге из Народне странке и тражили им да склоне страначке заставе. Кнежевић је 2020. године упао у скупштину када су били протести против затварања због короне, а сада су неки људи на протесту имали задатак да поруше ограде и крену на Председништво Србије“, рекао је Алексић.  

Алексић је навео да постоји „велика сличност“ између односа власти према Народним патролама и клану Вељка Беливука – били су „добри док су служили режиму, а онда се између њих нешто догодило“.

„Сада Вучић ’кува’ јавност да прихвати ’француско-немачки’ споразум, којем се противи много људи у Србији, јер су они против одрицања од територије и народа на Косову и Метохији. Вучић је уцењен и он због тога не може да брани национални интерес, државу и народ, него може само да спасава себе и своју дружину“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да би прва последица прихватања „француско-немачког“ споразума било да „Косово“ призна пет држава ЕУ које то до сада нису учиниле, што би значајно погоршало међународну позицију Србије у одбрани Косова и Метохије.

„Не можемо да тргујемо територијом и народом. Држава мора да брине о Србима где год живе. Нисам чуо ниједан ваљани аргумент о томе шта би Србија добила ако прихвати споразум. Да немамо ништа на Косову и Метохији, не би било преговора у Бриселу – и те како имамо и зато се разговара“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да је Вучићева политика довела Србију у ситуацију да „бира између сукоба са Западом и одбране националних интереса“.