Народна странка

Алексић: БИА да одговори како је набављен брод Србија

Алексић: БИА да одговори како је набављен брод Србија

Потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић позвао је данас Безбедносно-информативну агенцију (БИА) да јавности саопшти све детаље о власништву и набавци брода „Србија“ за који је Агенција демантовала да је донација Предрага Колувије, ухапшеног власника добра „Јовањица“, где је заплењена велика количина марихуане.

„БИА је у свом јучерашњем демантију прећутала да наведе да ли је брод ’Србија’, регистарске ознаке БГ-346-И у власништву Агенције и ко га је купио. Ако је БИА сама набавила брод, онда за то мора да постоји позиција у буџету. Поново питам како је брод набављен и ко је обезбедио средства за набавку брода“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да га је БИА, уместо одговора на та питања, у напредњачком маниру оптужила да лаже.

Потпредседник Народне странке је истакао да БИА још није одговорила да ли је Колувија један од донатора Агенције, да ли је учествовао у опремању њена два центра и ко су чланови клуба донатора БИА.  

„Скандалозно је да безбедносна агенција има било какве донаторе и зато не би требало да чуди ако се надомак Београда годинама производи марихуана на 12 хектара, а да БИА нема сазнања о криминалу толиких размера. Можда БИА није стигла да обрати пажњу на највећу плантажу марихуане у Европи јер је била заузета праћењем и прислушкивањем опозиционих политичара“, рекао је Алексић.

Алексић је упитао да ли је Колувија великим донацијама платио окретање главе БИА од масивне производње марихуане на свега неколико десетина километара од седишта Агенције.