Народна странка

Алексић: Вучић гура Србију у грађански рат, распирује мржњу и агресију

Алексић: Вучић гура Србију у грађански рат, распирује мржњу и агресију

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да је „режим Александра Вучића у последњих 48 сати показао право лице“ пребијањем, малтретирањем и хапшењем грађана који су широм Србије протестовали због закона о експропријацији и референдуму.

„У последњих 48 сати је доказао и да Србију гура у грађански рат због Рио Тинта, гажења Устава и институција, мржње коју распирује и одбране својих батинаша. Позивам власт да се уразуми и не хушка грађане на сукоб. Изгубићете изборе, али будите достојанствени и омогућите грађанима да ствар реше оловкама на гласачким листићима, а не на неки други начин“, рекао је Алексић на конференцији за новинаре.

Алексић је позвао на ослобађање свих ухапшених демонстраната и хапшење „батинаша под контролом режима“.

„Питам Вучића и министра унутрашњих послова Александра Вулина зашто нису ухапшени батинаши укључујући и онај који је у Шапцу на багеру ударио ногом Драгана Миловановића? Багериста је функционер СНС-а Небојша Стојичевић Јарин, а човек који је на грађане насрнуо чекићем је Чеда Срнић, док је шеф и координатор батинаша Ђорђе Тодоровић Бургос“, рекао је Алексић и показао фотографије људи чија је имена поменуо.

Алексић је упитао да ли ће бити приведени људи који су моткама и чекићима напали грађане како би се утврдило ко им је то наредио и ко их је послао да дођу у службеним аутомобилима.

„То је данас Вучићева Србија – СНС батинаши који грађане нападају чекићима и моткама. У Шапцу багериста сигурно није кренуо да чисти снег, него је кренуо на народ који је мирно протестовао и блокирао пут и спремао се да прекине блокаду“, рекао је Алексић.

Алексић је позвао власт да повуче законе о референдуму и ескпропријацији због којих су грађани изашли на улице широм Србије.

„Нема страначких и политичких подела по питањима заштите животне средине и сви морамо бити са народом на улицама, без обзира којој странци припадамо“, рекао је Алексић.