Народна странка

Алексић: Вучићева власт окрвавила руке у сарадњи са мафијом, до гуше умешана у криминал

Алексић: Вучићева власт окрвавила руке у сарадњи са мафијом, до гуше умешана у криминал

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да је „режим председника Србије Александра Вучића окрвавио руке у сарадњи са мафијом“ и да је до гуше умешан у криминал и корупцију, па зато покушава да купи наклоност међународне заједнице распродајом националних богатстава и националних интереса, чиме је Србију довео „на ивицу опстанка“.

„Режиму није проблем ако Кинези траже да се отвори нови рудник у Бору и да им се преда 4.500 хектара земљишта у приватном власништву – преко ноћи су то превели у власништво фирме ’Зи Ђин мајнинг’. Бор је претворен у логор у којем се више не може живети. Није му проблем да Рио Тинту преда целу Рађевину за рудник литијума“, рекао је Алексић ваљевској телевизији Марш.

„Распродају Србију и гребу ноктима да остану на власти. Спремни су да дају нашу земљу, реке, шуме, ваздух, здравље и животе људи само да би они остварили свој интерес, који је или отимање новца или опстанак на власти“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да се „против Вучићевог режима не може борити из фотеље, нити твитовањем и објавама на Фејсбуку“, него мора да се разговара са грађанима по целој Србији.

„Народна странка ради управо то – сваког дана смо у другом граду и идемо и по селима и представљамо наш програм и слушамо грађане који говоре о својим проблемима“, рекао је Алексић.

„Видимо да се Србија буди и људима је доста Вучићевих лажи“, додао је Алексић.

Алексић је истакао да се са Вучићем не може разговарати о заштити националних интереса, јер он стално лаже, као и људи око њега, пошто су ’баждарени’ да само лажу и манипулишу.

„Сви који мисле да је могуће разговарати са Вучићем о заштити националних интереса или су у тешкој заблуди или су пристали да буду део његове представе. Рашчишћава се ствар на опозиционој сцени и назире се ко ће бити назови опозиција која ће играти како свира власт, а ко ће бити права опозиција, која ће морати да се договори и да направи једну листу“, рекао је Алексић.

Алексић, који се бави пољопривредом у Трстенику, рекао је да од пољопривреде у Србији живи милион и по људи, а да њих власт најмање подржава.

„Бранислав Недимовић је најгори министар пољопривреде у последњих 20 година.

Држава би морала да улаже у пољопривреду, како би произвођачи могли да дигну савремене пластенике и да имају савремене фарме и засаде воћа и поврћа. Зашто да дајемо субвенцију ’Геоксу’, који је узео 10.000 евра по запосленом и отишао? Хајде да дамо пољопривредном газдинству 10.000 евра по радно способном члану тог газдинства, па да видимо шта ћемо добити за кратко време“, додао је Алексић.  

„Уместо да имамо десетине и стотине хиљада малих пољопривредних газдинстава и фирми, власт прави гиганте, којих има десетак и они су главни пољопривредници, а међу њима је и брат председника Србије Андреј Вучић“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да би пољопривреда у Србији могла да се опорави за две године, јер је то привредна грана која у најкраћем временском року уз најмања улагања даје најбоље резултате, обрт је брз, људи остварују приходе и брзо се враћа новац у буџет, али да се то не догађа јер су на челним позицијама нестручни људи.

„Србијом управљају некомпетентни људи, а на врху је човек који од себе прави божанство и говори да он све зна и само он ради, он не спава, не иде у ве-це, не иде на летовање… Зато Србија пропада, јер нам не треба такав, него нам је потребан систем у којем су стручни људи на челним позицијама“, закључио је Алексић.