Народна странка

Алексић Вучићу: Положи народу рачуне и признај све поразе твоје косовске политике

Алексић Вучићу: Положи народу рачуне и признај све поразе твоје косовске политике

Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић позвао је данас председника Србије Александра Вучића да у скупштини посланицима и јавности „транспарентно представи“ предлог споразума о Косову и Метохији, али и да „положи рачуне и призна све поразе политике коју је самостално водио пуних 10 година“.

„Косово и Метохија није твоја приватна имовина нити имовина твог СНС-а, него припада свим грађанима Србије и будућим генерацијама“, поручио је Алексић Вучићу у одговору на оптужбу председника Србије да „не разуме да је држава важнија од интереса политичких странака“.

„Пуних 10 година сам си одлучивао и преговарао са међународном заједницом и Приштином, а сада је одједном проблем Косова и Метохије постао привилегија која припада и нама опозиционарима. Одједном хоћеш да о светој српској земљи разговараш и са нама, које си називао сецикесама, клошарима, издајицама, тајкунима… Може, ми смо представници грађана Србије и то је наша дужност, али у парламенту“, додао је Алексић.

Алексић је навео да би опозиција требало да одлучује у решавању најважнијег националног питања, Косова и Метохије, али не може да се не запита да ли су Вучићева политика и предлог споразума у интересу државе и грађана или лично Вучића и његовог СНС-а.

„После десет година гажења институција усудио си се да то радиш и када је реч о најважнијем националном питању, Косову и Метохији, па си оптужио опозицију да не разуме да је држава важнија од интереса политичких странака само зато јер смо одбили о понуђеном споразуму разговарамо код тебе на канабету уместо у Скупштини Србије“, рекао је Алексић.

„Никада ниси постао председник свих грађана јер никада ниси отишао са места председника СНС-а, као што то предвиђа Устав Србије. Странка ти је увек била изнад Устава и изнад државе. Свако људско право и национално питање подредио си интересима СНС-а“, додао је Алексић.

Алексић је навео да су Вучић и његов режим грађанима одузели „сва државна, грађанска и Уставом гарантована права“.

„Твоја странка данас одлучује чије дете може да иде у обданиште, а чије не може, ко може да се запосли у неком комуналном предузећу, а ко не може, и ко ће да добије отказ ако није политички подобан“, поручио је Алексић Вучићу.