Народна странка

Павловић: Све аутобусе на ванредни технички преглед и хитна оставка Весића због несреће у Земуну

Павловић: Све аутобусе на ванредни технички преглед и хитна оставка Весића због несреће у Земуну

Одборник Народне странке у Скупштини Београда Милош Павловић позвао је данас тужилаштво да наложи ванредни технички преглед не само аутобуса који је данас изазвао саобраћајну несрећу у Земуну, у којој су повређени три детета и четири путника, него и свих возила из возног парка Градског сабраћајног предузећа Београд, која су „под сумњивим околностима набављена у последње четири године“.

„Захтевамо и утврђивање кривичне одговорности надлежних у овим пословима, а од заменика градоначелника Београда Горана Весића, градског Секретара за саобраћај Душана Рафаиловића и директора ГСП Београд Радише Момчиловића да поднесту оставке, оставке, јер дешавања у последње три године показују да они нису квалификовани за функције коју обављају“, рекао је Павловић.

Павловић је навео да је „само питање тренутка када ће њиховим нечињењем и незнањем Београђанима бити нанета ненадокнадива штета“.  

„Данашња саобраћајна незгода, коју је изазвао аутобус ГСП-а  на линији 45, јесте још један у низу догађаја који показују да Весић и чланови градског већа представљају директну опасност по живот и безбедност Београђана“, истакао је Павловић.

Павловић је подсетио да је Народна странка у последње три године више пута указивала на сумњиве јавне набавке возила на којима Град Београд набавља аутобусе у претходном договору са произвођачем, како би му биле испражњене залихе, а да се набавка врши под нетранспарентним околностима и да је квалитет возила упитан, са обзиром на брзину израде и испоруке уговорене количине аутобуса.

„Тада су нас Весић и чланови градског већа уверавали да нисмо у праву и да узрок свих саобраћајних незгода није системски квар на новонабављеним аутобусима“, рекао је Павловић.

Данашња несрећа је, међутим, трећа у последње три године да возило ГСП-а учествује у саобраћајној незгоди због неконтролисаног и изненадног повећања брзине аутобуса, закључио је Павловић.