Народна странка

Павловић: Сменити Вулина и Милића јер су неспособни, мафијашка убиства угрожавају безбедност Београђана

Павловић: Сменити Вулина и Милића јер су неспособни, мафијашка убиства угрожавају безбедност Београђана

Одборник Народне странке у Скупштини Београда Милош Павловић затражио је данас смењивање министра унутрашњих послова Александра Вулина и начелника београдске полиције Веселина Милића јер сносе директну одговорност за угрожавање безбедности Београђана услед убистава и криминалних обрачуна у престоници.

„Данас се догодило убиство у насељу Бањица, а у претходних седам дана убијен је власник кафеа у Новом Београду и покушано је убиство испред Основне школе ’Никола Тесла’ у Винчи. Овакви случајеви су, нажалост, готово свакодневни у Београду“, рекао је Павловић.

Павловић је истакао да под влашћу СНС-а „не постоји законска борба против криминала“, јер су у Србији „извор сваког криминала државна власт и њени представници“.

„Државна власт не може да води борбу против организованог криминала јер не може да води борбу против саме себе“, рекао је Павловић.

Павловић је додао да постоји „довољан број индиција“, попут случаја „Јовањица“ или клана Вељка Беливука, које указују да је министар унутрашњих послова Александар Вулин „део организованог криминала“ у Србији и да би због тога Специјално тужилаштво за организовани криминал морало би да га саслуша.

„Вулин и Милић нису у стању да обезбеде елементарну безбедност Београђана од обрачуна изазваних сукобима криминалних група, те је због тога неопходно да поднесу оставке или буду смењени како би се  смањио безбедоносни ризик по грађане Београда изазван обрачунима криминалних кланова“, рекао је Павловић.