Народна странка

Павловић: Шапић – лажни доктор, лажни опозиционар, лажни градоначелник

Павловић: Шапић – лажни доктор, лажни опозиционар, лажни градоначелник

Шеф одборничке групе Народне странке у Скупштини Београда Милош Павловић изјавио је данас да одборници те странке неће гласати за избор Александра Шапића за градоначелника јер „није достојан“ да обавља ту функцију зато што је у свом политичком деловању показао да је склон великим злоупотребама и кршењу закона, те да би то чинио и као градоначелник.

„Шапић је недостојан да стане у ред великана који су управљали Београдом, попут Бранка Пешића. Александар Шапић лажни доктор, лажни опозиционар који би да постане и лажни градоначелник“, рекао је Павловић новинарима пре почетка седнице градског парламента.

Павловић је навео да је Шапић „плагирао докторат“ 2012. године, а да је као председник општине Нови Београд „омогућио изградњу нелегалних објеката на Савском насипу и бушење насипа, чиме је угрозио безбедност Београђана“.

„Док је био на функцији потпредседника Главног одбора СНС-а, Шапић је био инвеститор нелегалног објекта у насељу Бежанијска коса, иако је општина Нови Београд донела решење којим му је одбијена дозвола за извођење радова“, рекао је Павловић.

Павловић је додао и  да одборници Народне странке неће гласати за Шапића јер га је предложила коалиција СНС-а и СПС-а.

„СНС је показао да није способан да Београду омогући развој. Квалитет живота Београђана током власти СНС-а није побољшан, у главном граду нема капиталних инвестиција, наш град нема ни аутобуску ни железничку станицу, а вртићи, школе и домови здравља се не граде према броју становника и њиховим потребама“, рекао је Павловић.

Павловић је навео да је Београд током целе године међу пет најзагађенијих градова на планети Земљи.

„Током власти СНС-а Уништени су јавни градски саобраћај и саобраћајнице, а безбедност грађана је угрожена јер се у последњих осам година догодило више од 100 мафијашких убистава“, закључио је Павловић.