Народна странка

Ђуровић: Бојкотом до нових фер избора

Ђуровић: Бојкотом до нових фер избора

Потпредседник Извршног одбора Народне странке Лазар Ђуровић изјавио је да за седам година власти СНС-а Крагујевац није спојен са Коридором 10, што говори о неспособности како републичке напредњачке власти, тако и градске власти.

„Председник Србије и СНС-а Александар Вучић изјавио је на отварању аутопута ’Милош Велики’ је велики проблем била изградња тунела Бранчић, али није рекао да за седам година није урађено мало парче пута до Баточине како би се Крагујевац спојио са  Коридором 10. Поставља се питање да ли је то случајно“, рекао је Ђуровић на конференцији за новинаре у Крагујевцу.

Ђуровић је указао на лоше стања здравства у Крагујевцу, рекавши да је скенер у том граду међу најстаријим на Балкану, док највећи град у Шумадији нема општу болницу.

„Резултат је поражавајући по Крагујевац и Крагујевчане. Град је добио највише средстава из републичке буџетске резерве. Тај новац је стигао до Крагујевца, али не и до Крагујевчана“, навео је Ђуровић.

Ђуровић је истакао да Народна странка гарантује да се то неће догађати по промени власти.  

Упитан како ће власт бити промењена на изборима ако је Народна странка одлучила да их бојкотује, Ђуровић је одговорио да бојкот неће опозицију искључити из политичког живота у наредне четири године, него ће делегитимисати власт.

„Сигуран сам да ћемо врло брзо доћи до ванредних избора, а кампању бојкота ћемо водити као да смо у изборној кампањи, разговараћемо са народом и потрудићемо се да јасно образложимо ставове грађанима“, рекао је Ђуровић.

„Народна странка од почетка је била принципијелна у ставу да се опозиција и сви који се залажу за нормалне изборне услове уједине. Тај став се преточио у оснивање Савеза за Србију и касније Споразум са народом. У споразуму се наводи да без слободних медија и нормалних изборних услова нећемо излазити на изборе и обавезујемо се на бојкот. Услова нема, па би све друго било издаја и непринципијелно понашање“, објаснио је Ђуровић.