Народна странка

Народна странка Крагујевац отворила канцеларију за заштиту права грађана

Народна странка Крагујевац отворила канцеларију за заштиту права грађана

Преузето са портала Н1.

Народна странка отворила је данас у Крагујевцу Народну канцеларију за заштиту права грађана, која ће грађанима нудити бесплатну правну заштиту.

„Канцеларија ће бити сервис за заштиту виталних права и интереса грађана, нарочито у односу према органима јавне власти. Она преставља еманацију етоса Народне странке да политичари и политичке организације треба да служе грађанима, а не грађани политичарима“, рекао је потпредседник Извршног одбора Народне странке Урош Ђокић на конференцији за новинаре.  

Ђокић је навео да „све кулминирало“ у Шапцу, када је „ненародна власт покушала да од багеристе без дозволе за управљање тешким машинама направи жртву.

Председник Градског одбора Народне странке Крагујевац Предраг Делић истакао је да је грађанима преко потребна бесплатна правна заштита.

„Огроман број грађана је свакодневно суочен са бројним неправдама у исквареном систему који не функционише и Народна канцеларија је ту да пружи бесплатну правну помоћ свима чија су права угрожена“, рекао је Делић.
Народна канцеларија се на налази на трећем спрату центра „Раднички“ у Крагујевцу, а грађане ће примати адвокати Милорад Вучковић и Петар Милојевић.

Народна странка раније је отворила такве канцеларије у Београду и Нишу.
 

Фото: Милан Никић/Н1