Народна странка

Јеремић на оснивању Градског одбора у Крагујевцу: Народна странка је партија часних, стручних и храбрих људи

Јеремић на оснивању Градског одбора у Крагујевцу: Народна странка је партија часних, стручних и храбрих људи

У пуној сали Дечијег позоришта у Крагујевцу одржана је Оснивачка скупштина Градског одбора Народне странке. За председника је изабран пољопривредник Александар Бабић, а за потпредседнице дипломирани биолог Гордана Шошић и дипломирани правник Светлана Ђелошевић.

Председник Народне странке Вук Јеремић истакао је на скупу да је одбор Народне странке у Крагујевцу највећи одбор ван Београда и честитао Бабићу на избору за председника тог одбора.

„После само седам месеци од оснивања, Народна странка је најјача опозициона странка са опозиционог политичког спектра. Баш зато што смо после седам месеци, упркос свим притисцима и ударима, постали највећа политичка опозициона странка у Србији, изложени смо бесрамним и бруталним оптужбама самог врха власти“, рекао је Јеремић, и додао да је одлучио да председника Србије Александра Вучића тужи за клевету.

Jеремић је навео да од тих напада нема бољег доказа да је Народна странка на правом путу.

„Председник државе ме je назвао вођом озбиљне међународне криминалне банде. То је данас начин на који сам врх државе комуницира са јавношћу и обраћа се својим политичким противницима. То је дно дна, нешто што ће убрзати пут у пропаст ако му заједничким напорима и храброшћу не станемо на пут“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да је Народна странка после седам месеци од оснивања постала главна опозициона снага пре свега захваљујући људима који су се у њој окупили – Синиши Ковачевићу, Мирославу Алексићу, најобразованијем генералу у овом веку Здравку Поношу и другима.  

„То ће бити људи који ће сутра водити Србију уместо Маје Гојковић, Синише Малог, Маријана Ристичевића и сличних… Народна странка је странка честитих, стручних и храбрих људи и због тога смо данас највећа опозициона странка, а сутра ћемо бити прва странка власти“, рекао је Јеремић.

Председник Народне странке је навео да му је част што је за председника крагујевачког одбора изабран Александар Бабић, који се, попут свог оца, доказао као успешан пољопривредник.

Народна странка има јасан програм, идеологију и промовише јасне вредности, рекао је Јеремић.

„Са друге стране, најгори из радикала и најгори из ДОС-а удружени су у систематском черупању и уништавању свега што је претекло у Србији. Крагујевац, прва престоница модерне Србије, данас је долина глади и овај град је симбол пропасти Србије“, рекао је Јеремић.

Људи који данас воде Србију немају план, програм и јасну визију развоја земље, а то ће бити пресудно у времену које долази, јер је Европска унија у дубокој кризи и за време ове генерације неће бити пријема нових чланица.

„Ма шта урадила у наредних 10 година, а моје је мишљење и много дуже, Србија неће бити примљен у ЕУ, не због Србије, него зато што у Европи не постоји жеља за даље проширење. О томе сам говорио месецима, а то је недавно потврдио и председник Француске Емануел Макрон. Неће бити европског чланства Србије у наредном периоду и зато би требало да престанемо да се делимо по том питању. О томе ће се питати нека генерација која ће доћи после нас“, рекао је Јеремић.

Јеремић је рекао да је пред Србијом изузетно тежак избор у решавању проблема Косова и да ће ова и следећа година бити пресудне за одређивање статуса Косова.

„Косово, односно косовска жртва, једна је од три темељне тачке нашег идентитета, онога што нас чини Србима, поред језика и писма и светосавске вере. Када би одустали од Косова, изгубили би једну ногу троношца на којем стојимо и верујем да то као народ и држава не би могли да преживимо“, рекао је Јеремић.

Ако Александру Вучићу дозволимо да Косово са потписом Србије постане члан УН, јако тешко ћемо се решити Вучића у наредних 10 година, а можда и више, навео је председник Народне странке.

„Ако Вучићу дозволимо да испоручи српски званични потпис на косовско чланство у УН, он ће се окренути међународној заједници и рећи: 'Видите да могу да вам испоручим чак и оно што сте мислили да је немогуће. Шта вам је следеће потребно? Укидање Републике Српске? Потребно ми је четири, пет година. Ако сам могао Косово, моћи ћу и Српску'. Повероваће му, нажалост“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао би Вучић, после предаје Републике Српске, могао да испуни захтев да Србија уђе у НАТО, али да заузврат тражи да га странци не критикују и да му дозволе да спроводи диктатуру у Србији.

„Не знам да ли ће се тада завршити са НАТО-ом, али ће нас тада бити много мање у Србији“, рекао је Јеремић.

Јеремић је рекао да је кључни корак, преседан за предају српских националних интереса Косово 2018. године и 2019. године.

„Морамо Вучића спречити да преда Косово. Народна странка је једина која може да му стане на пут“, истакао је Јеремић, и додао да је потребно проширити опозициони фронт, као и да ће Народна странка учинити све да се то и догоди, јер је потребно проширити свест о томе колики је улог.

 

Синиша Ковачевић: Увек је кретало из Крагујевца, и опет ће!

Потпредседник Народне странке Синиша Ковачевић рекао је да су Крагујевчани и Шумадинци посебни, јер су најуспешнији, најобразованији и најбогатији Срби у прошлости Крагујевац сматрали својим Пијемонтом у који су долазили, и као пример навео Доситеја Обрадовића.

„Док је Крагујевца, има одакле да крене. Увек је кретало из Крагујевца и опет ће кренути одавде“, рекао је Ковачевић.

Шумадија је сматрана Пијемонтом и када је у Будиму било више образованих људи него у целој Србији, и када је у Сент Андреји било више писмених него у целој Србији, навео је Ковачевић.

„Овде је куцало српско срце, одавде је ишао крвоток српства према Трсту, Бечу, Будиму, Пешти, Пазару, Скопљу, Београду…“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је рекао да у време кнеза Милоша у политику нису улазили голотрби, завршавали као пребогати ктитори цркава, и да се у то време знало за идеју, став и мисао који су далеко важнији од властитих опанака.

„Данас сте суграђани човека који је украо диплому, човека који је ректор и свог сина без дипломе проглашава доктором, човека чији вокабулар није раван вокабулару мађарских кочијаша. Зар то није разлог да осетите порив да се ангажујете? Човек престаје бити човеком када изгуби став према властитој посебности и када му дечија суза и туђи јаук постану далеки“, навео је Ковачевић.

„Слушамо јауке око себе, то су позиви у помоћ. Хоћемо ли се правити глуви или ћемо реаговати? Човек без слободе није човек. Не може сва светска вредност бити смештена у фрижидер, јер ако је смештена у фрижидер, онда може бити смештена и у чанче доле из којег ћемо лаптати, ако је стомак епицентрум космоса. Слобода је епицентрум! Јесте ли слободни? Шта чекате ако нисте слободни“, упитао је Ковачевић.

Потпредседник Народне странке је упитао да ли хоћемо да живимо у држави у којој ништа није српско осим неба и дечијег темена, у држави у којој ће све бити туђе, у држави у којој ће неко ко има потребу да се обогати пасти на Србију као врана на умирућег јелена, без обзира да ли је реч о Хрвату, Холанђанину, Немцу или Корејцу.

„Коју је државу у свету обогатио странац? Да је тако, Африка би била најбогатији континент. Коју добру намеру и добру вољу показује човек из тако далеке Кореје који долази овде да нам, ако верујете председнику Србије, добронамерно помогне? Долази да отме и да оде и нисмо ми ни морално ни ментално ни интелектуално некомпетентан народ. Можемо сами, морамо сами, али нећемо се изоловати. Нисмо сами себи довољни, али смо сами способни да направимо државу какву овај народ заслужује“, рекао је Ковачевић.

Нека, драги моји Шумадинци, крене из Шумадије, а ми ћемо вас тамо горе дочекати!  

 

Мирослав Алексић: Вучић вара народ као Дафина и Језда, превари долази крај

Први потпредседник Народне странке Мирослав Алексић је честитао руководству крагујевачког одбора на избору.

„Крагујевац би требало да буде први у Србији, а не место у којем ће се намиривати политички дилови и у којем ће Крагујевчани бити жртве онога што данас републичка власт чини са овим градом. Ви нисте заслужили да градоначелник буде неко ко је кажњен. Крагујевац заслужује много више од тога“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да је Народна странка, на челу са Вуком Јеремићем, кренула тешким путем.

„Ми правимо странку у тешком тренутку, али ово је последњи тренутак. Данас нема слободних медија, нема слободе и достојанства. Данас немамо државу, јер је држава срасла са организованим криминалом. Ово је последњи тренутак да кажемо да се не миримо с тим. Србија и грађани Србије заслужују и боље и више, могу боље и имају боље од ових који нас данас представљају и који су приватизовали Србију“, рекао је Алексић.

Први потпредседник Народне странке је рекао да су они који не подржавају власт у већини али да би њима требало показати разлику између истине и лажи, жита и кукоља.

„То можемо ми, који имамо могућност да сагледамо можда мало даље од наших комшија пријатеља, рођака и колега. Наш задатак је да одмах кренемо и ширимо идеју у Крагујевцу и читавој Србији и тражимо сваког човека који је спреман да се кроз Народну странку бори за себе, своју будућност и будућност своје деце“, навео је Алексић.

Народна странка је будућност и ко данас то не види, видеће врло брзо, ми морамо да мењамо Србију, истакао је Алексић.

„Напади на Народну странку, и нарочито на Вука Јеремића, говоре само о страху власти. Вучић говори да је неко бандит, лопов и нарко дилер. Он, који је окружен њима. На прес конференцијама око њега стоје лопови. Синишу Малог ће изабрати за министра финансија, није га стид да га предложи. Немају више образа зато што криминалци воде државу, зато што су му највећи пријатељи хулигани и вође навијачких кланова који се међусобно убијају, а нормалан свет нам одлази из Србије. Нисмо то заслужили“, рекао је Алексић.  

Алексић је рекао да је прошло време пирамидалних банака, а да Вучић ради управо то – вара људе.

„То не може да траје довека, а ми морамо да се потрудимо да то траје што је могуће краће. Нећемо се смирити док Србија не постане нормална и здрава земља“, истакао је Алексић.

 

Александар Бабић: Победићемо у Крагујевцу на првим следећим изборима

Председник Градског одбора Народне странке Крагујевац Александар Бабић рекао је да је Крагујевац први у Србији добио сијалицу, први посејан кромпир и да је увек био први у свему, а да је данас последњи.

„Променићемо то! Данас имамо шансу да будемо први који ће да победе ово зло и победићемо их на првим изборима“, рекао је Бабић, и подсетио да је Крагујевац град војводе Путника и глумачких легенди Мије Алексића и Драгомира Бојанића Гидре.