Народна странка

Народна странка: Прихватање „француско-немачког“ споразума значи фактичко признавање „Косова“

Народна странка: Прихватање „француско-немачког“ споразума значи фактичко признавање „Косова“

Прихватање „француско-немачког“ споразума значи фактичко признање самопроглашеног „Косова“, јер је тим споразумом предвиђено да Србија поштује „државне симболе - заставу, грб и химну „Косова“, као и његову независност, територијални интегритет и право на самоопредељење, речено је вечерас на трибини Народне странке „Отпор капитулацији – уставна криза и њени изазови“.

„Председник Србије Александар Вучић се понаша као универзални издајник. Власт у Србији је директно инаугурисана од спонзора сецесије дела наше територије. Косово и Метохија је једини међународно легализовани гето у Европи и то уз присуство Америке и Европске уније“, рекао је посланик Народне странке Владимир Гајић.

Гајић је цитирао римског државника и филозофа Марка Тулија Цицерона који је рекао да „нација може да преживи и будале, па и оне најамбициозније, али издају изнутра никако“.

„Непријатељ пред вратима је мање страшан јер је познат и он носи своју заставу отворену, док се издајник креће слободно унутар градских капија... Издајник разара душу нације, подривајући саме темеље града…. Мање би требало да се плашимо убице, издајник је куга. То је рекао Цицерон и данас у Србији видимо колико је то тачно“, рекао је Гајић.

Гајић је навео да су они који се залажу за увођење санкција Русији истовремено и за независност „Косова“, јер се те две ствари не могу одвојити, пошто увођење санкција Русији значи одустајање Москве од вета у Савету безбедности УН на чланство Приштине у Светској организацији.

„Оно што се поклони више се не може тражити назад, а Вучић је рекао да Србија креће у примену ’француско-немачког’ споразума. Тај споразум значи трајно одустајање Србије од Косова и Метохије“, рекао је Гајић.

Председник Правног савета Народне странке Слободан Доклестић навео је да је Народна странка је предложила две резолуције о Косову и Метохији у којима је одређен стратешки оквир за државну политику по питању косовских преговора, али је владајућа СНС већина одбила да о њима расправља.

„Предложили смо да се Србија резолуцијом обавеже да неће ни изричито ни прећутно ни признати ни прихватити независност лажне државе ’Косово’, али Вучићу и СНС-у је то очигледно било спорно, па су парламентарну расправу претворили у циркус“, рекао је Доклестић.

Доклестић је истакао да „француско-немачки“ предлог значи фактичко признавање самопроглашеног „Косова“.

„У том документу се наводи да ће Србија и ’Косово’ међусобно развијати добросуседске односе на бази једнаких права. Не могу односи између државе и њене покрајине бити добросуседски, нити држава и њена покрајина могу бити једнако правни и равноправни“, рекао је Доклестић.

Доклестић је додао да се у споразуму наводи да ће Србија и „Косово“ међусобно признати државне симболе, а то су застава грб и химна.

„Наводи се и да се Србија неће противити чланству ’Косова’ у било којој међународној организацији. Ако се потпише споразум у којем се ’Косово’ третира као суверена држава, из тога произлази право на његово чланство у међународним организацијама, па и у УН, без обзира да ли је то наведено у споразуму“, рекао је Доклестић.

Доклестић је додао да ако Србија потпише тај споразум, онда не постоји могућност да се спречи стварање Велике Албаније уједињењем „Косова“ и Албаније, која ће представљати безбедносни канцер, јер ће Велика Албанија имати претензије да се даље шири.

„Српски народ неће моћи да опстане у Великој Албанији и догодиће му се биолошки нестанак као у Хрватској и Албанији. Српска православна црква такође неће моћи да опстане без Срба, а наше светиње ће потпасти под Албанску православну цркву“, рекао је Доклестић.

Председник Одбора Народне странке за правосуђе Јовица Тодоровић рекоа је да су политичке прилике у Србији такве да и „12 апостола сиђу на земљу, и они буду Високи савет судства, вероватно не би одолели више од три месеца да се не ставе у службу самозваног господара“.

„Измене Устава Србије у области правосуђа су само маска која ће боље прикрити и лакше омогућити да се и судска власт стави под контролу човека који има сву криминалну и легалну моћ у држави. После Јосипа Броза, сведочимо по други пут успостављању култа личности, који илуструје посрнуће читавог друштва“, рекао је Тодоровић.

„У тим околностима се суочавамо са опасношћу ампутације дела државне територије“, закључио је Тодоровић.