Народна странка

Народна странка подржава Проглас за окупљање у одбрани Косова и Метохије

Народна странка подржава Проглас за окупљање у одбрани Косова и Метохије

Народна странка подржава Проглас истакнутих интелектуалаца за окупљање у одбрани Косова и Метохије.

Народна странка подржава ову иницијативу истакнутих српских интелектуалаца, као и све друге активности које доприносе постизању националног јединства, учвршћивању политике непризнавања сецесије наше јужне покрајине и заштити државног и националног интереса на Косову и Метохији.

Сведоци смо компликованих међународних околности, као и убрзања дипломатских активности које за циљ имају да Србија пристане на чланство такозваног “Косова” у Уједињеним нацијама.

Сматрамо да није више довољно рећи да „никада нећемо признати Косово“, већ је неопходно да држава Србија учини све што је у њеној моћи да спречи чланство такозваног “Косова” у УН.

Из тог разлога још једном позивамо председника Републике да упути писма председницима Русије и Кине у којима ће их обавестити да Србија никада неће признати такозвано “Косово” и од њих тражити да искористе своје право вета у Савету безбедности ако питање чланства Приштине у УН дође на разматрање овог тела.

Народна странка ће наставити да се бескомпромисно залаже за очување Косова и Метохије у саставу Србије, као и за успостављање демократије у нашој земљи.