Народна странка

Народна странка: Влада Србије ће упропастити домаће ИТ компаније фаворизовањем страних

Народна странка: Влада Србије ће упропастити домаће ИТ компаније фаворизовањем страних

Сектор информационих технологија до сада се успешно развијао без учешћа Владе Србије и у жестокој светској конкуренцији, а запослени у тој индустрији изборили су се за своје место сопственим знањем.

Народна странка препоручује Влади Александра Вучића да је боље да им не помаже, ако под тим подразумева давање новчане подршке страним фирмама из истог сектора.

Влада Србије потписала је уговор са немачким "Континенталом", којим је тој  компанији одобрена државна субвенција од 9,5 милиона евра за запошљавање 500 програмера, или чак 19.000 евра по запосленом.

Тако је Влада Србије учинила једну страну компанију пожељнијом од стотина домаћих фирми  због високих дотираних плата и тиме утицала на повећање нелојалне конкуренције.

Влада Србије је омогућила страној фирми да запосли наше програмере јефтино, а да касније производ прода скупље, иако би тај или сличан производ и наша ИТ индустрија могла да прода било где у свету.

Као да домаћим фирмама у ИТ индустрији није довољно што се боре на светком тржишту са све већим захтевима, Влада Србије им је загорчала живот фаворизовањем стране компаније.

Када ова власт стане иза стране фирме, онда она добије 19.000 евра по запосленом, а када помаже домаћим фирмама, оне прођу као Гоша у Смедеревској Паланци.

Народна странка апелује на Владу да престане да на овај начин “помаже”  ИТ индустрију. Док је имамо.