Народна странка

Листа "Драган Ђилас - Београд одлучује. Људи побеђују": Промене почињу 4. марта у Београду

Листа "Драган Ђилас - Београд одлучује. Људи побеђују": Промене почињу 4. марта у Београду

Листа „Драган Ђилас – Београд одлучује. Људи побеђују“, чију окосницу чини и Народна странка, предала је данас Градског изборној комисији листу кандидата за одборнике у Скупштини Београда.

Претходно је у Дому омладине одржан скуп на којем су представљени кандидати. Говорили су председник Народне странке Вук Јеремић, кандидат за градоначелника Драган Ђилас, лидери странака коалиције и кандидати за одборнике.

При врху заједничке листе испред Народне странке су потпредседници Никола Јовановић, Санда Рашковић Ивић, чланови Председништва Народне странке Боривоје Боровић и Владимир Тодорић, а на листи је и потпредседник Народне странке Здравко Понош.

Јеремић је рекао да се данас у Србији суочавамо са несрећом и елементарном непогодом и зато нам је данас у Београду и целој Србији, више него икада, потребно заједништво и солидарност оних који деле вредности цивилизованог друштва које почива на неприкосновености демократије, поштовању људских права и владавини права. Зато смо данас сви заједно.

Свако од нас је направио нешто због чега је поносан у животу и свако од нас доноси у заједничку колону неки квалитет који ће нам и те како бити потребан у годинама које су пред нама, у годинама у којима ћемо морати да обновимо оно што је порушено, обесмишљено и вулгаризовано у претходним годинама, рекао је Јеремић.

Председник Народне странке додао је да кандидати за одборнике листе „Драган Ђилас – Београд одлучује. Људи побеђују“ доносе нови квалитет Београду и Србији. Међу њима су лекари, професори, инжењери, официри, студенти, адвокати и људи са дипломатским искуством, које ће нам такође бити потребно.

Последњи пут када сам говорио на бини са Драганом Ђиласом обећао сам да ће Београд и његов градоначелник бити домаћини читавом свету 2015. године на јубиларној 40. годишњици ОЕБС-а, рекао је Јеремић.

Мало ко је тада веровао да ће се тако нешто догодити, али указали су нам поверење и одлучили су да тај велики јубилеј 40. годишњицу ОЕБС-а обележе и прославе у Београду. У Београду су их, међутим, као домаћини сачекали неки други људи који нису говорили њихов језик и који нису знали шта ће с њима на окупу, јер су се тог света плашили читавог живота и од тог света зазирали. Можда су им отпевали неку песму и то је било све, навео је Јеремић.

То је била једна велика пропуштена прилика и зато се, Драгане, бојим да ћеш поново морати да будеш градоначелник Београда, а ја ћу са своје стране учинити све да ти помогнем да Београд поново буде свет, рекао је председник Народне странке.

Први на листи Драган Ђилас рекао је да Српска напредна странка и владајућа коалиција немају већину у Београду, јер за њих гласа мање од 400.000 људи, док у главном граду живи 1,6 милиона људи, што значи да су они огромна мањина, а они који мисле да би град требало да изгледа другачије огромна већина.

Само је питање да ли ће незадовољни препознати у нама препознати енергију, знање, квалитет, решеност и спремност да учимо, радимо, мењамо се и будемо бољи и заједно са њима учинимо град бољим. То је наш посао, да их убедимо да постоји огромна шанса да 4. марта победимо у Београду и да одавде крене промена у целој Србији, рекао је Ђилас.

Ђилас се успротивио рушењу Старог моста у Београду и истакао да тај мост мора да остане на месту на којем је сада, а не да буде премештен.

Први на листи „Драган Ђилас – Београд одлучује. Људи побеђују“ најавио је да ће по доласку на власт спровести програм чији је циљ брига о Београђанима, првенствено о породиљама, трудницама, деци, младим брачним паровима и пензионерима.

Морамо да побољшамо живот свих суграђана, рекао је Ђилас.

На скупу су говорили и прослављени кошаркашки тренер Душан Ивковић, председник Покрета слободних грађана Саша Јанковић, председник Левице Србије Борко Стефановић, председник Покрета за преокрет Јанко Веселиновић, председник Удружених синдиката Слога Жељко Веселиновић, кандидат за одборника карикатуриста Предраг Кораксић Коракс, војни пилот у пензији Миле Делић, студенткиња Тијана Хегић и други.

После скупа у Дому омладине одржана је шетња до Градске изборне комисије, где су челници коалиције предали листу са потписима подршке грађана.