Народна странка

Ивана Парлић: Вучић је лобиста Рио Тинта, Србија је заробљена држава

Ивана Парлић: Вучић је лобиста Рио Тинта, Србија је заробљена држава

Посланица Народне странке Ивана Парлић оценила је да је изјава председника Србије Александра Вучића да би требало обући лудачку кошуљу ономе ко би потписао трајну забрану ископавања литијума у Србији „доказ да је Вучић лобиста Рио Тинта и да је Србија заробљена држава“.

“То значи да се закони доносе у интересу приватних инвеститора. У случају Рио Тинта остало је да се самеље јавно мњење, али народ се пробудио и време је да устанемо и да бранимо наше“, рекла је Ивана Парлић за портал Нова.рс.

Ивана Парлић је истакла да иницијатива о трајној забрани литијума, коју је потписало више од 40.000 грађана Србије, мора да по закону дође на дневни ред парламента.

„Ако је не усвоји Скупштина Србије, усвојиће је народ на улици побуном и то би Вучић требало да зна, јер су он и цела Влада Србије сарадници нових окупатора наше државе – предатора на нашу животну средину и приватну имовину“, рекла је Ивана Парлић.

„Ово је најсрамнији тренутак у нашој новијој историји, када је власт спремна да преда тим новим окупаторима оно што смо одбранили у светским ратовима”, додала је Ивана Парлић.

Ивана Парлић је поводом Вучићеве изјаве да се нада да ће за пет или 10 година грађани имати паметнију опозицију рекла да је познато да „Рио Тинто већ улаже у неку нову опозицију, која ће заједно с Вучићем завршити посао Рио Тинту“.

„Ми то већ знамо и издајнике народа Србије третираћемо исто, без обзира да ли су власт или нека будућа опозиција”, закључила је Ивана Парлић.