Народна странка

Ивана Парлић: Ирена Вујовић издаје дозволе за уништавање Србије

Ивана Парлић: Ирена Вујовић издаје дозволе за уништавање Србије

Посланица Народне странке Ивана Парлић изјавила је данас да Министарство заштите животне средине издаје „дозволе за уништење Србије и претварање Србије у највећу депонију у Европи“, а министарка Ирена Вујовић предлаже Закон о управљању отпадом у интересу приватне компаније „Еликсир“ да би складиштењем отпада „могла да отрује и уништи Шабац“.

„Предложени Просторни план Србије, на који министарство даје сагласност, предвиђа потпуно уништење Србије, која се претвара у рудно поље и читаво ’ново Косово’ даје се мултинационалним компанијама. Просторни план је подлога за уништавање Србије зато што нашу земљу претвара у рударску колонију“, рекла је Ивана Парлић на седници Одбора Скупштине Србије за заштиту животне средине.

Ивана Парлић је истакла да се не сме дозволити да компанија „Еликсир“ складишти опасне материје из целе Европе на обали Саве у Шапцу, недалеко од обданишта и школе.

Посланица Народне странке је поводом катастрофалног изливања амонијака у Пироту истакла да је Ирена Вујовић довела грађане у заблуду јер министарка „не може да буде неодговорна за кретање опасних материја кроз Србију“.

„Амонијак је материја које је однела два живота и у болници завршило више десетина људи. Министарка се не може огласити ненадлеженом за кретање материја које угрожавају здравље грађана и животну средину“, река је Ивана Парлић.  

Ивана Парлић је поводом излагања посланика СНС-а Маријана Ристичевића на седници одбора рекла да је то пример како СНС спроводи „политички пројекат идиотизације и заглупљивања народа“.

„Председник Србије Александар Вучић је експонент интереса страних компанија које уништавају здравље грађана и животну средину, а Ирена Вујовић је његов саучесник и лобиста Рио Тинта. Оно што раде стране рударске компаније по Србији је наставак НАТО бомбардовања и геноцида над нашим народом“, рекла је Ивана Парлић.