Народна странка

Гордана Шошић: Штета није последица падавина, него погрешне напредњачке политике

Гордана Шошић: Штета није последица падавина, него погрешне напредњачке политике

Повереница Народне странке Крагујевац Гордана Шошић изјавила је да штета коју су грађани претрпели није последица обилних падавина, него погрешне напредњачке политике, јер локалну самоуправу воде неспособни људи постављени по страначкој припадности, а не по способности и компетенцијама, и позвала на одговорност градоначелника Крагујевца Радомира Николића због лошег управљања.

„Начин на који градска власт на челу са Николићем решава проблеме у Крагујевцу показује да градоначелник не зна шта су стварни проблеми и приоритети у финансирању града и да градску власт треба да препусти стручним и способним људима“, рекла је Гордана Шошић на конференцији за новинаре.

Гордана Шошић је истакала да власт СНС-а једино зна да унапред испланира гашење предузећа и отпуштање радника, а  према политичким неистомишљеницима спроводи медијски  притисак и монтиране политичке процеса као што је било у случају привођења потпредседника Народне странке Николе Јовановића или пребијање студената од стране напредних батинаша у Новом Саду.

Повереница Народне странке Крагујевац навела је да да су Крагујевчанима, после невремена које је у недељу поподне погодило тај град, други пут у року од месец дана поплављени куће и дворишта, и додала да су највећи проблеми забележени у приградским насељима.

„Градска власт и сама каже да се то догодило због недостатка  кишне канализације и неасфалтираних улица. Народна странка пита градску власт зашто овај проблем није решавала на време када се знало да постоји, већ је реаговала тек када је штета настала“, рекла је Гордана Шошић.

Она је истакла да је градски буџет лоше пројектован, јер су у првој половини године обављени ребаланс и прерасподела 500 милиона динара.

„Народна странка пита градску власт зашто буџетом нису опредељена средства за решавање постојећих проблема кишне канализације и асфалтирање улица, када је то било нормално да се предвиди, већ се чекала временска непогода, да би се алармирали надлежни и проблеми решавали“, рекла је Гордана Шошић.

Она је позвала градску власт да одговори од којих средстава је новац преусмерен у ребалансу, односно на шта би тих 500 милиона динара било утрошено и ко је на тај начин остао без финансирања.

„Да крагујевачка власт не поступа по максими „боље спречити него лечити“, још један доказ је и Заставина амбуланта, где се чекало да та здравствена установа уђе у процес принудне ликвидације да би се реаговало и то тек након прикупљене петиције грађана против ликвидације Заставине амбуланте у којој је учествовала и Народна странка“, рекла је Гордана Шошић.

Гордана Шошић је истакла да се Народна странка залаже да се проблеми у граду решавају конструктивно, плански и на време да би се на тако заштитила имовина Крагујевчана и њихова сигурност.

„Истичемо да би добар градоначелник требало да буде и добар домаћин, а пре свега да воли свој град и ради у интересу грађана, а не у ускостраначком интересу и интересу локалних властодржаца“, рекла је Гордана Шошић.