Народна странка

Добросављевић: Наследници Шешеља и Милошевића, по навици из деведесетих, брутално етикетирају неистомишљенике

Добросављевић: Наследници Шешеља и Милошевића, по навици из деведесетих, брутално етикетирају неистомишљенике

Председник Извршног одбора Народне странке Владимир Добросављевић гостујући у емисији Наше јутро Радио Гораждевца изјавио је да врх Србије  у вези са питањем Косова и Метохије води политику која је у супротности са државним интересима и националним циљевима.

„Не видим разлог због ког се жури у решавању изузетно сложеног процеса као што су међуетнички односи на Косову и Метохији. Они се не могу решавати наглим резовима и милитаристичким покличима, већ дугим низом година у којима ће се ти односи балансирати и доводити до комуникације која треба да функционише између еманципованих народа на простору Европе“, рекао је Добросављевић наглашавајући да се ти односи не могу решавати на штету једног од народа.

Он је додао и да “разграничење“ подсећа на неку врсту карикатуре по којој „за део севера Косова дајемо већински део централне територије наше покрајине на којој се налазе српске светиње“.

Коментаришући изјаву председника Србије да не може бити договора по коме једна страна све губи, а друга добија, Добросављевић је истакао да Александар Вучић „то користи као оправдање за метод којим хоће да оствари своју историјску мисију, на штету српског народа“.

На питање о пребацивање кривице са власти на опозицију коју режим у Београду константно врши Добросављевић одговара да у недостатку аргумената, режим прибегава „етикетирању неистомишљеника“

„То је њихова навика која им је остала из деведесетих година, јер су они наследници Војислава Шешеља, Слободана Милошевића, Мире Марковић и њима сличних. Страшна је лакоћа којом они означавају као људе као издајнике, као противнике националних интереса, али кад мало боље загребете ви видите да је ситуација обрнута. На власти имате људе који су дубоко увезани са структурама које су сивој зони и људе који имају партнерске односе са онима за које тврде да су њихови противници, пре свега у Подгорици и Приштини“, каже Добросављевић.

„Приштина, Подгорица и Београд имају много бољу пословну сарадњу него што се то показује у јавности и медијима“, рекао је Добросављевић и позвао власт да уместо што криви опозицију за разна догађања, са својим пословним партнерима створи ситуацију која ће бити најповољнија по грађане.

Добросављевић је подсетио да је опозиција у тешкој ситуацији како због контроле медија од стране режима, тако и због сужених извора финансирања за своје активности.