Народна странка

Добросављевић: Грађани режиму неће дозволити поигравање са националним интересима

Добросављевић: Грађани режиму неће дозволити поигравање са националним интересима

„Нећемо ‘насести’ на једну врсту покушаја пацификације председника Вучића који је рекао да је његова косовска политика доживела пораз. Ми знамо да то није тако и знамо да он, у међународним круговима, и даље лобира за ’разграничење’ и да данас, у његово име, то ради бивши британски премијер Тони Блер“, изјавио је данас у Аранђеловцу председник Извршног одбора Народне странке Владимир Добросављевић.

Он је указао на последице евентуалне реализације политике „разграничења“.

„И даље су игри наши витални државни и национални интереси, а ми сматрамо да се са тиме не може играти. На овај начин, логиком политике разграничења, дошло би се до ситуације да потпуно поништимо ’Резолуцију 1244’ која још увек гарантује државност Србије над својом аутономном покрајином Косовом и Метохијом”.

Добросављевић је додао и да су грађани по питању заштите државних и националних интереса, без обзира на све друге разлике, јединствени.

"Кроз статвове и грађана и Српске православне цркве и јавног мњења у Србији препознаје се јасна порука режиму да са виталним националним интересима нема игре", рекао је Добросављевић на штанду који је у оквиру акције „Један потпис мења све“ постављен у Аранђеловцу.

На питање  о активностима Народне странке у Аранђеловцу, Добросављевић је казао да је у плану конституисање одбра, а крајем ове или почетком следеће године и формирање Градског одбора Народне странке у овом граду.